Suchá koža? Riešiteľný problém!

Koža je najväčším orgánom človeka. Pokrýva plochu približne 2 m2 a jej hmotnosť je okolo 3 kg. Kožu ako hraničný orgán náš ho tela neustále bombardujú vonkajšie negatívne faktory, ktoré pri dlhodobom pôsobení môžu narušiť jej prirodzenú ochrannú funkciu. Stáva sa suchou, citlivou, tvoria sa na nej šupiny, praská, je zraniteľnejšia, má sklon k zápalom.

 

Drobné zárezy popraskanej kože mnoho ráz začínajú krvácať a vysychajú v podobe drobných chrást, ktoré sa vplyvom vonkajších okolností často odlupujú. Odhalené miesta sú bolestivé a sú doslova magnetom pre nákazy. Nezanedbateľnou príčinou vysušenia kože sú i kožné ochorenia, najmä ekzémy, psoriáza a ichtyóza. Preto dermatológovia pri týchto stavoch odporúčajú používať prípravky, ktoré dostatočne kožu premasťujú a hydratujú. Problémy so suchou a popraskanou pokožkou pier, rúk a nôh, ale aj suchých plôch na lakťoch, ramenách a chrbte spoľahlivo riešia austrálske výrobky Flexitol. Vďaka obsahu urey (močoviny) v špeciálnom masťovom základe pomáhajú hydrahydratovať pokožku a navyše zadržiavať obsah vody v bunkách kože. Zanechávajú ju tým pružnú a jemnú.

 

Balzam na pery – komplexná ochrana pier

Máte často suché, popraskané pery? Pomôže vám balzam na pery – vďaka obsahu urey v špeciálnom masťovom základe hydratuje a upokojuje pokožku pier. Má hojivý účinok, vzniknuté praskliny vyhladzuje a zvláčňuje. Pravidelné používanie balzamu udržiava pery jemné, pružné a zdravé.

 

Viac sa dočítate v aprílovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

 

Patrí do vydania