Je vaša strava chudobná na rybie mäso a vo vašom jedálnom lístku chýbajú vlašské orechy, sója, mak, slnečnicové či ľanové semená a za studena lisované rastlinné oleje? Na vašom zdraví sa môže odraziť nedostatok esenciálnych mastných kyselín!
Každý mesiac sa vo svete publikuje množstvo článkov na tému rôznych zdravotných prínosov týchto výživných látok, ktoré sa označujú aj ako vitamíny F. S nárastom ich výhod vzrastá súčasne význam výživových doplnkov s ich obsahom. Náš organizmus totiž nie je schopný si tieto kyseliny syntetizovať sám! Obyvateľom oblastí so stravou chudobnou na ryby odborníci radia vytvoriť si režim pravidelného príjmu doplnkov výživy s obsahom rybieho oleja. Ten je totiž dôležitý, udržateľný a zdravý zdroj esenciálnych mastných kyselín. Výživové doplnky s jeho obsahom zásobujú telo presnou, terapeutickou „dávkou“ esenciálnych kyselín a vďaka technologickému pokroku, ako je napríklad molekulárna destilácia, poskytujú organizmu olej očistený od toxických látok. Esenciálne mastné kyseliny dodávajú výživu bunkám a ich absencia v prijímanej potrave môže mať na svedomí kôrnatenie ciev a srdcové choroby, ale aj spomalenie rastu, menštruač - né problémy, pohlavné poruchy, nadmernú spotrebu tekutín, obezitu či zmeny na pokožke – suchú kožu, ekzémy, psoriázu.
Viac sa dočítate v decembrovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.