Pripravme sa na útok nebezpečných kliešťov!

Počasie v súčasnosti kliešťom všeobecne praje, takže riziko, že si tieto parazity prinesieme z prechádzky domov, je veľké. Na ochranu pred nebezpečnými vírusovými a bakteriálnymi ochoreniami, encefalitídou a lymskou boreliózou, ktoré kliešte roznášajú, myslime preto včas! 

Najúčinnejšia metóda ochrany – prevencia
Pri vychádzkach do prírody majme vždy poruke repelent, napríklad Repelent 2xK proti komárom a kliešťom. Poskytuje okamžitú ochranu pred uštipnutím hmyzu a vďaka praktickej forme spreja s rozprašovačom sa rýchle aplikuje. Nezapácha, odoláva potu, nedráždi pokožku, vhodný je aj na citlivú detskú pleť (od 3 rokov). Odporúča sa použiť ho nielen na odhalené časti tela a vlasy, ale aj na čiapku, okraje odevov a topánky. 

Jeho ochranný účinok možno podporiť ešte užitím B-komplexu, a to aspoň 1 hodinu pred vychádzkou do prírody. Zárukou, že „béčka”, ktoré sa vylučujú cez kožu a svojou charakteristickou vôňou odpudzujú dotieravý hmyz, budú organizmus chrániť dlhší čas, sú vitamíny radu B obsiahnuté v prírodnom prípravku Jamieson B-Complex 100 s postupným uvoľňovaním, ktoré sa do organizmu uvoľňujú priebežne počas 9-10 hodín.

Ako odlepiť kliešťa?
Ak sme sa pri pobyte v prírode neodbytnému kliešťovi predsa len nevyhli, účinnou pomocou je napríklad súprava TICK TWISTER s 3 háčikmi, ktorá dáva možnosť rýchle, efektívne a bezbolestne vytiahnuť kliešte všetkých veľkostí u ľudí, ako aj u ich domácich miláčikov.

Háčiky umožňujú bezpečne odstrániť kliešťa bez stlačenia jeho tela a súčasne tak, aby jeho hypostóm, ktorý po prerezaní kože vsunie do ranky, nezostal v koži. Najmenší háčik je určený na vyberanie extra malých kliešťov (larva a nymfa), stredný háčik na uvoľnenie čerstvo zahryznutých dospelých jedincov a veľký háčik na odstránenie výdatne nasatých dospelých kliešťov.

Dostupné v lekárni alebo na www.pharmshop.sk

Patrí do vydania