Starostlivosť o pokožku muža

O pleť a najnovšie kozmetické výrobky sa väčšinou zaujímajú ženy, ale aj muži by sa mali starať o svoju pokožku. V lete sa im často upchávajú póry, pretože ich majú väčšie ako ženy. Letné počasie môžu byť pre pokožku veľmi poškodzujúce. Muži, ktorí trávia veľa času vonku a žijú vo vlhkom podnebí, mali by sa pravidelne zbavovať mastnoty pokožky a udržiavať jej zdravý lesk. Nasledujúce tipy, ako sa starať o pokožku, sú určené len pre mužov.

1. Dvakrát denne čistite pokožku. Nepoužívajte obyčajné mydlo. Vyberte si kvalitný čistiaci gél, ktorý odstráni mastnotu z pórov a pokožka bude vyzerať mlado. Čistiace gély a výrobky sú pre mužov dôležité, pretože pripravia pokožku na holenie alebo píling. Odborníci odporúčajú používať výrobky, ktoré obsahujú vitamíny A, C a E, ktoré sa okamžite vpijú do pokožky. Zabraňuje to vrastaniu chlpov a pokožka si tak zachová mladistvý vzhľad.

2. Pleťová voda s kyselinou glykolovou. Keďže pokožka muža je bežne hrubšia a drsnejšia ako pokožka ženy, je schopná tolerovať aktívne látky v pleťových vodách. Kyselina glykolová udržuje póry čisté počas dňa a znižuje riziko zarastania chlpov po holení.

3. Píling raz za štyri dni. Zbavovanie sa mŕtvych buniek pílingom je základnou zložkou letnej starostlivosti o pleť. Muži by ju mali vykonávať každé štyri dni alebo raz za týždeň.

4. Hydratačný krém s UV filtrom 15 a vyššie. Ak budete používať ľahký hydratačný krém, vaša pleť bude mať vlhkosť a zníži sa tak riziko vrások a jemných rýh. Muži by ho mali používať ihneď po holení.

5. Voda po holení pomáha obnoviť vlhkosť, ktorá sa stráca pri holení. Takisto treba chrániť pokožku a znížiť citlivosť na slnko. Vyberte si prírodnú vodu po holení a výživný olej.

Ak chcete spomaliť proces starnutia pokožky, mali by ste sa vyhýbať slnku všade, kde je to možné. UV lúče môžu veľmi poškodiť pokožku, čo znamená, že vrásky a jemné čiarky sa tvoria veľmi ľahko. Takisto sa môže zvýšiť riziko výskytu rakoviny kože. Preto sa vyhýbajte slnku aj vtedy, ak ste natretý hydratačným krémom s UV filtrom.

 

Autor
(ym)
Patrí do vydania