Pohodové sviatky a dymová stopka na záver roka

Najkrajšie sviatky v roku sú tu a naše telo viac ako inokedy potrebuje oddych a myseľ tiež. Starosti treba hodiť za hlavu a ak aj máte menej času, nestíhate všetky prípravy pred sviatkami, nezúfajte. Dožičte si predvianočnú pohodu.

Posledný mesiac v kalendári je tu a s ním najkrajšie sviatky v roku. Teraz viac ako inokedy myslíme na to, čo môžeme robiť inak, čo by sme mohli zmeniť a čo zlepšiť. A s tým súvisia aj predsavzatia, niektorí ich možno síce odkladajú až na január, ale niektoré výzvy nemusíte riešiť výhradne až s príchodom Nového roka. Čo tak sa s tým „popasovať“ už teraz?

 

Na slovíčko na tému zlozvyky. Presne tie totiž majú tendenciu sa na nás „nalepiť“ oveľa rýchlejšie ako čokoľvek iné. Veľa práce z domu, poloprázdne kancelárie a zákaz stretávania nás i počas roku 2021 sprevádzali a my sme sa do našich pohodlných kresiel a stoličiek posadili ešte hlbšie. A síce v práci sú na nás vyvíjané extrémne nároky, stále sa niečo deje a musíte sa vedieť danej situácie rýchlo prispôsobiť, čo sa týka pohybu – spohodlneli sme. Viac času sme opäť strávili v pohodlí domova.

 

Ale takýto životný štýl a domáckejší spôsob života neprospieva ani nášmu zdraviu a rovnako i psychike. Začínajú sa objavovať rôzne zdravotné komplikácie, veľa ľudí trápi, že sa im ručička na váhe nebezpečne posunula o pár čísel smerom hore. A pribudlo i viac starostí a stresu. A teraz ten stres? Ten je spúšťačom mnohých zlozvykov. Niektorí aj kvôli tomu potom častejšie siahnu po cigarete, z bývalých fajčiarov sa stávajú opäť aktívni.

 

Reálne ciele a aj výsledky

Pri plnení si svojich cieľov a predsavzatí je dôležité, aby sme si nedávali príliš nereálne ciele. Zbytočne sa tým totiž môžeme len vystresovať. Postupne uvedomenie si toho, čo chceme dosiahnuť, čoho sa chceme naopak zbaviť a čo by sme chceli robiť inak, môže priniesť väčšie „ovocie“. Nemusíte si všetko nechávať len do novoročných výziev, aby tým decembrovým nebolo smutno.

 

Počas vianočných sviatkov by sme sa mali na seba pozerať v tom najkrajšom svetle, mali by sme si užívať prítomnosť svojich blízkych, smiať sa, oddychovať, baliť a rozbaľovať darčeky, tešiť sa z prekvapení a najmä užívať si vianočnú atmosféru v príjemnej spoločnosti. Ale nie cez opar cigaretového dymu. Bezdymové riešenia podávajú pomocnú ruku tým, ktorí majú vo svojom okolí fajčiarov. Či už ako vianočný tip a darček, alebo inšpiráciu, ako sa postupne zbaviť klasických cigariet a navždy.

 

A aj keď dá predvianočný zhon niekedy poriadne zabrať, môžeme sa na sviatky pripraviť v pokoji. Zabudnite na stres, na všetko si doprajte toľko času, koľko potrebujete. Veď naháňali ste sa dosť uplynulé mesiace a tento posledný si už vydýchnite a robte veci s radosťou. Aj vianočne darčeky môžete predsa nakúpiť cez internet. A ak aj na nejaký zabudnete, určite vám to vaši najbližší odpustia. Najdôležitejšie je predsa to, že sa môžete tešiť zo spoločných chvíľ – či už bude o jeden darček viac, alebo menej, to nevadí.

 

Stres a dym? Obom stopku

A čo ten nepríjemný spoločník? Stres a dym sa, žiaľ, kamarátia. A v tomto období sa mnoho ľudí cíti ešte viac pod stresom. Vtedy siahnu po cigarete, k prvej ide druhá a potom ďalšia a ďalšia. Presne tak, stres je jedným z hlavných spúšťačom fajčenia a k fajčeniu klasických cigariet „dopomáha“ napríklad i pocit neistoty, príval povinností s končiacim sa rokom.

 

Cigaretový dym nielenže nie je vhodným spoločníkom na ceste za zdravším životným štýlom, ale nepatrí ani do domácnosti. Môže pokaziť dokonalú vianočnú idylku. Oproti tomu čerstvo napečené medovníčky rozvoňajú celý dom. A keď k nim pridáte šálku horúceho punču, tak máte perfektný program na nejeden decembrový večer.

 

A čo potom s klasickými cigaretami? Škodlivého cigaretového dymu sa dá zbaviť natrvalo a dymový opar môže zostať len nepríjemnou spomienkou. Riešenie je na dosah ruky. Prekvapte fajčiarov a dajte im možnosť stráviť (nielen) sviatky bez dymu.

 

Bezdymové zariadenia ponúkajú jedinečné riešenie, ako si poradiť pri výbere darčeka pre fajčiara. Štýlová novinka lil SOLID 2.0 bez zápachu a popola je vhodná pre všetkých, ktorí túžia dať stopku klasickým cigaretám a to nielen počas vianočných sviatkov.

 

Vianočné sviatky bez dymu môžu byť aj vďaka lil skutočnosťou.

-MB-

 

Patrí do vydania