Čo by nemalo chýbať vo vašej domácej lekárničke v čase korony?

V časoch korony sa stali symbolmi doby rúška a digitálne teplomery. Tieto dve zdravotnícke pomôcky nám umožňujú chrániť seba aj druhých pred ochorením a byť informovaní o tom, či máme zvýšenú teplotu alebo horúčku, ktoré by mohli signalizovať náš zhoršený zdravotný stav. Preto by ste si aj vy v časoch pandémie koronavírusu mali zaobstarať do domácej lekárničky kvalitný digitálny teplomer, ktorý bezkontaktne, spoľahlivo a rýchlo zmeria teplotu vám aj vašim blízkym, a zásobu masiek na tvár, tzv. rúšok, bez ktorých na základe nariadení vlády nie je možné opustiť svoje domovy a pohybovať sa na uliciach, v obchodoch a v exteriéri. Zdá sa, že podľa prognóz z radov odborníkov budeme túto dvojicu pomocníkov v boji s ochorením Covid-19 ešte dlhšiu dobu potrebovať.

Prvým z dvojice pomocníkov je digitálny teplomer LY-168, ktorý vám expresne rýchlo, už za 1 sekundu odmeria bezdotykovo teplotu a oznámi výsledok. Zvýšenú teplotu i horúčku signalizuje aj zvukom a zmenou farby podsvietenia displeja. Do pamäti si ukladá až 32 posledných meraní, to vám umožní mať aj dlhodobejší prehľad o priebehu teploty. Okrem teploty tela dokáže odmerať aj teplotu okolitých predmetov, takže ho využijete aj na meranie teploty vody na kúpeľ či mlieka vo fľaši pre vašu ratolesť.

Druhým pomocníkom je rúško na tvár. Tých by ste mali mať doma dostatok pre všetkých členov vašej domácnosti. Chirurgické ochranné jednorazové masky na tvár Orava Mask-1 sú ušité z netkanej textílie, ktorá sa vyrába z polypropylénu s hustotou 20 alebo 25 g na m2 a má lepšie filtráciu baktérií (vírusov a plesní) a priepustnosť vzduchu kvôli nesťaženému dýchaniu ako klasické látkové rúška. Sú 3-vrstvové vrátane filtračnej vrstvy, odolné voči vlhkosti, jednoducho sa upevňujú gumičkou a dobre sedia na nose aj na ústach. K pokožke tváre dostatočne priliehajú a nekĺžu sa tak ako rúška ušité podomácky z látky. Navyše sú hypoalergénne, vďaka čomu pri ich nosení nedochádza k podráždeniu pokožky. Ich spoľahlivosť potvrdzuje CE certifikácia. Kúpiť si ich môžete v e-shope značky Orava v balení po 5 ks alebo vo väčšom, 50-kusovom balení.

 

Viac informácií o pomocníkoch pre zdravie, ale aj pre krásu a pre pohodlný život v domácnosti nájdete na www.orava.eu

Patrí do vydania