Komfort pre naše nohy

Nosia nás celý deň. Venujeme im však dostatočnú pozornosť? Zanedbávať starostlivosť o ne sa nevypláca...

 

 

Najmä v chladných dňoch nohy uväznené v čižmách voľne nedýchajú, sú viac unavené, potia sa. Objavujú sa problémy so stvrdnutou, vysušenou či popraskanou kožou, mnoho ráz spojené s jej zápalmi a svrbením medzi prstami. V ďalšom štádiu sa môžu pridružiť plesňové ochorenia, ktoré v narušenej vrstve kože nachádzajú živnú pôdu pre svoj ďalší rast. Držme sa preto hesla Ľahšie je ochoreniu predchádzať alebo ho liečiť v začiatočnej fáze, ako až vtedy, keď je už ťažko zvládnuteľné. Pamätajme si – starostlivosť o telo sa začína práve od nôh!

 

Povzbuďme ich prekrvenie

 

Studené nohy môžu byť príznakom nedostatočného prekrvenia končatín a dokážu nás pekne potrápiť. Bývajú problémom najmä u dievčat a žien. Predchádzať im možno pravidelným pohybom, ktorý prekrvenie podporuje. Prekrvením končatín dochádza k aktivácii stagnujúcej tekutiny v lymfatickom systéme a oživeniu prirodzenej detoxikácie celého organizmu, zároveň klesá náchylnosť na rôzne ochorenia.

 

Dožičme si regeneračný kúpeľ

 

Prekrviť končatiny pomôže aj domáci horúci kúpeľ nôh s obsahom soli z Mŕtveho mora. Prehriatím organizmu sa aktivujú obranné mechanizmy, z tela odchádzajú toxické látky a v žilách sa rozprúdi blahodarný pocit tepla.

 

Viac sa dočítate v marcovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania