Bez imunity ani na krok

Stres, psychická a fyzická námaha, nedostatok spánku, málo pohybu, zlá životospráva alebo výkyvy počasia. Aj tento sled každodenných výjavov sa môže stať základom pre nekvalitný imunitný systém. Ak vystavíte svoje telo jednému z týchto neduhov, hrozí vám zlé nastavenie a konštelácia imunity, a tým aj ľahší prienik vírusov či bacilov až v podobe nepríjemných ochorení. Zastavte kolotoč pracovných a domácich povinností a začnite kráčať vedno so svojou imunitou.

 

 

Nečakajte na varovné signály a stavte na to, čo si telo pýta. Vytvorte si ochranný štít a bráňte sa jednoduchým dodržiavaním pravidiel.Najmä na jeseň sa telo stýka so zmenami počasia a výkyvmi teploty. Nie každý dobre znáša tieto zmeny, a tak oslabený imunitný systém najmä detí a starších ľudí ponúka vstupnú bránu rozličným chorobám. Ako sa ich strániť a mať imunitu pod kontrolou? Vyskúšajte si základné pravidlá.

 

1. Zdravá strava

 

Telo potrebuje dostatok vitamínov a minerálnych látok. Dožičte si ich v zelenine, v ovocí, vyskúšajte aj ryby. Stravujte sa zdravo a striedmo. Malý prehrešok raz za čas neuškodí. Ak však máte nedostatok dôležitých látok v tele, organizmus nefunguje, ako má. Takže pozor na to, čo vložíte do úst!

 


Viac sa dočítate v novembrovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania