5 rád pre rodičov ako zatočiť s chrípkou a nachladnutím u detí

Celodenné vyvádzanie na zjazdovke, rýchle prechody z vonkajšieho mrazu do vykúreného domu, neustála zmena počasia či náhle výkyvy teploty. To všetko oslabuje imunitu nielen u dospelých, ale predovšetkým u detí. Prinášame preto niekoľko tipov, ako je možné ich obranyschopnosť posilňovať, aby sa vyhli chrípkam a nachladnutiam aj v zimnom období.

1. Črevná rovnováha

Prvé pravidlo, ako sa vyhnúť prechladnutiu a chrípke u detí, spočíva v úprave jedálnička pre nastolenie črevnej rovnováhy. Pokúste sa v strave svojich detí na čas obmedziť potraviny, ktoré podporujú tvorbu hlienu. Medzi tie patrí napríklad mlieko a mliečne výrobky, mäso a sladkosti. Usadzovanie hlienov v črevách totiž vedie k vytvoreniu prostredia, ktoré je ideálne na tvorbu baktérií a vírusov. „Pre nastolenie črevnej rovnováhy je vhodné použiť prípravky, ktoré obsahujú aktívne kultúry Bifidobacterium breve a Lactobacillus plantarum prispievajúce k posilneniu črevného komfortu a zachovaniu črevnej pohyb livosti. Tieto kultúry nie je možné získať z bežnej potravy, preto odporúčam poobzerať sa po vhodnom prípravku v lekárňach,“ hovorí Klara Minczinger, produktová manažérka spoločnosti Generica, ktorá ponúka kvapky BioLac Baby drops s obsahom aktívnych kultúr Bifidobacterium breve a Lactobacillus plantarum, ktorých súčasný príjem pomáha obnoveniu rovnováhy črevnej mikroflóry. Kvapky sú vhodné pre deti od skončeného tretieho mesiaca života.

2. Zdravé sliznice

V zimných mesiacoch nás prechladnutie a chrípka ohrozujú aj z dôvodu nadmerného kúrenia v miestnostiach. Teplý suchý vzduch vysušuje sliznice a tie sú preto náchylnejšie na infekcie.

 

Viac sa dočítate vo februárovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.
 

 

Autor
-red.-
Patrí do vydania