Vitamín D – kľúč k zdraviu

Ako súvisí celý rad civilizačných ochorení – kardiovaskulárnych, osteoporózy, cukrovky, ochorení horných a dolných dýchacích ciest či riziko vzniku onkologických ochorení s nedostatkom vitamínu D? Aká je jeho úloha v boji proti vírusom a pri aktivovaní imunity? Dočítate sa v publikácii „Slnečný” vitamín – Pandémia nedostatku vitamínu D dvojice renomovaných autorov – prof. MUDr. Miroslava A. Šašinku, DrSc. a doc. MUDr. Kataríny Furkovej, CSc.

Autori osvetľujú, že slnečný vitamín D účinkuje v podstate ako kľúč k nášmu zdraviu. Náš imunitný systém nebude pracovať pokým neotočíme kľúčom v zámke, teda pokým nebude aktivovaný vitamínom D! Autori upozorňujú na rapídny pokles vitamínu D v organizme detí i dospelých, zvlášť v civilizovaných krajinách. Je to daň za zmenu životného štýlu, každodenný dlhodobý pobyt v interiéri a často aj vyhýbanie sa pobytu na slnku vplyvom nie najšťastnejšej osvety o škodlivých účinkoch slnečného žiarenia. Pripomínajú nám, že pre človeka je skôr vlastný prirodzený pohyb vonku, na vzduchu a na slnku, nie doma pri televízii či počítači. Pre načerpanie zásob vitamínu D je však rozumný pobyt na slnku nevyhnutný, iba s dostatkom tohto slnečného vitamínu môžeme zvýšiť svoju imunitu a predchádzať mnohým ochoreniam! Preto otvorme dvere uzdravovacím účinkom slnka koncentrovaným vo vitamíne D!

Publikáciu si môžete zakúpiť vo všetkých kníhkupectvách, v sieti Panta Rhei, Osveta a na knižných e-portáloch Gorila a Martinus. MOC: 10 eur

 

Patrí do vydania