Suchá koža? Riešiteľný problém!

Aj koža môže byť smädná... Dožičme jej dostatok vody a odvďačí sa nám. Kožu ako hraničný orgán nášho tela neustále bombardujú vonkajšie negatívne faktory, ktoré pri dlhodobom pôsobení môžu narušiť jej prirodzenú ochrannú funkciu. Stáva sa suchou, citlivou, tvoria sa na nej šupiny, praská, je zraniteľnejšia, má sklon k zápalom. Drobné zárezy popraskanej kože mnoho ráz začínajú krvácať a vysychajú v podobe drobných chrást, ktoré sa vplyvom vonkajších okolností často odlupujú. Odhalené miesta sú bolestivé a sú doslova magnetom pre nákazy.

 Nezanedbateľnou príčinou vysušenia kože sú i kožné ochorenia, najmä ekzémy, psoriáza a ichtyóza. Preto dermatológovia pri týchto stavoch odporúčajú používať prípravky, ktoré dostatočne kožu premasťujú a hydratujú. Problémy so suchou a popraskanou pokožkou pier, rúk a nôh, ale aj suchých plôch na lakťoch, ramenách a chrbte spoľahlivo riešia austrálske výrobky Flexitol. Vďaka obsahu urey (močoviny) v špeciálnom masťovom základe pomáhajú hydratovať pokožku a navyše zadržiavať obsah vody v bunkách kože. Zanechávajú ju tým pružnú a jemnú.

Balzam na pery – komplexná ochrana pier

Máte často v zime suché, popraskané pery? Pomôže vám Flexitol – balzam na pery vďaka obsahu urey v špeciálnom masťovom základe hydratuje a upokojuje pokožku pier. Má hojivý účinok, vzniknuté pras kliny vyhladzuje a zvláčňuje. Jeho denné používanie citlivú pokožku pier zjemňuje a chráni ju aj v studenom a vlhkom prostredí. Pravidelné používanie balzamu udržiava pery jemné, pružné a zdravé.

Balzam na ruky – účinný aj pri ekzéme a psoriáze

Problém so suchými rukami rieši Flexitol – balzam na ruky s vitamínom E na veľmi suchú pokožku. Intenzívny hydratačný balzam so zmäkčujúcimi, upokojujúcimi a ďalšími aktívnymi zložkami s obsahom 10 % chemicky syntetizovanej urey bol vyvinutý pre starostlivosť o veľmi suchú kožu. Jeho denné používanie zvláčňuje a upokojuje suchú, popraskanú a svrbiacu pokožku, je preto vhodný aj pri suchom ekzéme a psoriáze. Je tiež efektívny na zmäkčenie suchých plôch lakťov, ramien, chrbta i nôh. Tieto plôšky so suchou, hrubšou šupinatou pokožkou zmäkčí a zrohovatené časti pomôže ľahko odstrániť. Flexitol ruky chráni aj v studenom a vlhkom prostredí, zjemňuje a zvláčňuje pokožku po práci s agresívnymi látkami.

Pre zdravé nechty a nechtovú kožu

Jednoduchý spôsob ako sa starať o nechty a nech - tovú kožu a vyhladiť jej suché a poškodené okraje poskytuje Flexitol – krém na jemnú pokožku okolo nech - tov, na nechty a zádery, určený zvlášť pre ženy. Má mimoriadne zmäkčujúce, hydratačné a zvláčňujúce vlastnosti. Pomáha zredukovať zádery, udržuje nech - tovú kožu jemnú, vláčnu a je účinný aj pri popraskanej koži na prstoch rúk. Súčasne pôsobí na regeneráciu nechtov, zmäkčuje ich a tak znižuje ich nadmernú lámavosť. Vďaka kabelkovému baleniu možno mať prípravok neustále poruke.

Starostlivosť o nohy – aj pre diabetikov

Flexitol – balzam na nohy pomáha pri veľmi suchej, hrubšej vrstve na chodidlách, zvlášť pätách, ktoré praskajú a môžu krvácať. Tieto dôsledky suchej kože sú nebezpečné najmä pre diabetikov. Flexitol – balzam na nohy kožu nôh zmäkčuje, hydratuje, pomáha predchádzať jej praskaniu, otlakom a pľuzgierom. Tento vysoko účinný prípravok obsahuje 25 % urey (chemicky syntetizovanej) v špeciálne vyvinutom masťovom základe s keratolytickým účinkom. Na pokožke vytvára bariéru – tenký film, ktorý na mieste aplikácie zabraňuje odparovaniu a vysychaniu pokožky. Zmäkčujúcim látkam umožňuje preniknúť do hĺbky a tak ju zvláčňovať. Pri pravidelnej aplikácii dokáže tvrdú zrohovatenú kožu nielen zjemniť, ale aj zmäkčiť do takej miery, že sa po kúpeli ľahko odstráni. Tenká a mäkká pokožka, zvlášť na pätách, ale aj prstoch, nemá už potom tendenciu praskať a zvlášť u diabetikov znižuje riziko infekcií. V rámci prevencie infekcií by diabetikom nemal chýbať v domácej lekárničke.

Úľava pri veľmi podráždenej pokožke

Flexitol – krém na veľmi suchú pokožku s obsahom 12,5 % urey v synergickej zmesi zvlhčujúcich a zvláčňujúcich látok je určený pre ľudí s veľmi podráždenou svrbiacou pokožkou, napríklad pri ekzéme, psoriáze, dermatitíde i ďalších dermatologických problémoch. Optimálne hydratuje veľmi suchú pokožku horných a dolných končatín, lakťov a chrbta. Pomáha pri šupinatej i chladom podráždenej pokožke. Medicínsky sa potvrdil jeho účinok pri ichtyóze – zvýšenom zrohovatení kože, xeróze – chorobnej suchosti kože aj anhydróze – zníženom vylučovaní potu.

 

Všetky spomínané výrobky renomovaného svetového výrobcu prípravkov na suchú pokožku žiadajte v lekárni.

 

 

Patrí do vydania