Relaxujte ako kráľ

Reč turistických sprievodcov niekedy býva veľmi strohá: Karlovy Vary, jedno z najznámejších kúpeľných miest na svete, založil český kráľ a rímsky cisár Karol IV. Vraj sa to stalo po tom, čo kráľ na loveckej výprave prenasledoval jeleňa, ktorý sa pred lovcami spasil skokom zo skaly do kaňonu rieky Teplá. Keď lovecká družina prenikla do údolia, panovník tu objavil teplé minerálne pramene, vyvierajúce z hlbín zeme. Legenda? Možno, ale s istotou vieme, že Karol IV. sa k tunajším liečivým prameňom opakovane a rád vracal a roku 1370 udelil „svojim“ Karlovým Varom meštianske privilégiá. Vydajte sa teraz po jeho stopách a relaxujte ako kráľ!

Ako Karol IV. sa budete cítiť v karlovarských Zámockých kúpeľoch

 V 18. a 19. storočí sa správy o blahodarných účinkoch tunajších prameňov rozleteli do celého sveta a do Karlových Varov sa začala schádzať spoločenská smotánka – šľachtici, umelci aj korunované hlavy. Aj vás mesto oslní svojou krásou. Prejdite sa po kúpeľných kolonádach, započúvajte sa do ľubozvučných tónov sláčikov kúpeľného orchestra a vyskúšajte pitné kúry, kúpele, zábaly a ďalšie kúpeľné procedúry, na ktoré sa využíva voda z tunajších teplých aj studených minerálnych prameňov. Širokú škálu liečebných a relaxačných programov môžete vyskúšať na vlastnej koži, keď navštívite Zámocké kúpele, originálne a magické miesto v samom srdci kúpeľnej zóny. Tunajší bazén s termominerálnou liečivou vodou je jediný svojho druhu v Českej republike a právom býva označovaný za najcennejší drahokam Zámockých kúpeľov. Tešiť sa môžete aj na neobvyklú architektúru a Ducha prameňov – monumentálny kamenný reliéf vládcu a strážcu všetkých karlovarských prameňov, ktorý bol od začiatku skutočným aj pomyselným stredom celého objektu. Po mnohých rokoch mlčania bol opäť vzkriesený k životu v roku 2001.

 

Na návštevu do starých čias

Túžite po súkromí plnom komfortu? Potom si doprajte pobyt v Rezidencii Liběchov! Vila z tridsiatych rokov minulého storočia, rekonštruovaná v pôvodnom štýle art deco, ponúka dvanásť originálnych izieb. Každá je farebne iná, ale všetky majú menšiu či väčšiu terasu s úžasným výhľadom na České stredohorie, niektoré sú dokonca vybavené priamym vstupom do záhrady s vodnou kaskádou. Atmosféru zdôrazňuje štýlová reštaurácia a priľahlý lesopark. V luxusnom hotelovom wellness - centre sa nechajte rozmaznávať starostlivosťou odborníkov. Určite tu vyskúšajte očisťujúcu aj regeneračnú parnú saunu, uvoľňujúci whirlpool, objavíte aj nové cesty v starostlivosti o telo pomocou enzýmov či detoxikácie pleti, svoju myseľ osviežite arómaterapiou a masážami. Ak máte radi všetko pod značkou EKO a BIO, oceníte starostlivosť, ktorou vás zahrnie personál Hotela Chateau Mcely. Pôvodne vidiecka usadlosť šľachtického rodu Thurn- Taxisov sa premenila na luxusný ekologický hotel, ponúkajúci moderný komfort v neoklasicistickom romantickom štýle. V tunajšej reštaurácii Piano Nobile vám pripravia jedlá podľa starých receptúr pôvodných majiteľov zámku, ktoré si za pekného počasia vychutnáte v patiu s romantickým výhľadom do kraja. Na odpočinok slúži relaxačné centrum Honey, Silk & Pearls Chateau Mcely Spa s masážami a vonkajšou vírivkou.

 

Wellness v historickom háve

 Potulky Prahou dokážu unaviť aj mimoriadne odolných turistov, a tak po prehliadke historických pamiatok iste uvítate chvíle odpočinku a rozmaznávania. Verte alebo nie, také miesta nájdete aj v rušnom centre mesta, len pár minút chôdze od Karlovho mosta. V malostranskom Mandarin Oriental hoteli vás okúzli ubytovanie plné luxusu, komfortu a elegancie, situované v renovovaných priestoroch bývalého dominikánskeho kláštora zo 14. storočia. A navyše, na hotelové kúpele bola využitá stará renesančná kaplnka so sklenenou podlahou, pod ktorou vidieť základy budov zo 14. storočia. Ideálne podmienky na relaxáciu ponúka aj Zámocký hotel Sychrov v tesnej blízkosti presláveného zám - ku Sychrov. Okrem hotelového wellness- a fitnesscentra oceníte originálne riešené interiéry jednotlivých izieb, predstavujúce prírodné prvky Českého raja – kameň, drevo, vodu a zeleň. Pre milovníkov aktívneho pohybu je k dispozícii multifunkčné ihrisko s umelým povrchom, určené najmä na futbal, volejbal, hádzanú, basketbal a tenis, tenisový kurt a dve atletické dráhy. Zámocký hotel Sychrov ďalej ponúka možnosť zapožičania horských bicyklov, cyklistických doplnkov a súprav na kroket. Odpočinok ponúka aj Bellevue Wellness & Spa hotela Bellevue Karlov v historickej časti Benešova pri Prahe. Po náročnej rekonštrukcii a dostavbe pôvodných prízemných domčekov tu vznikol architektonicky výnimočný komplex s neopakovateľnou atmosférou a prvotriednymi službami, ktoré uspokoja aj najnáročnejších hostí.

 

Patrí do vydania