Máte niekedy pocit, že by niekomu mohol prekážať váš dych?

Zápach z úst je delikátna záležitosť, pretože naše okolie o ňom zvyčajne zdvorilo mlčí. Trvalý zápach z úst je však nielen nepríjemný, ale je aj indikátorom toho, že telo zápasí s problémom. Švajčiarska firma GABA vyvinula na riešenie tohto problému špeciálny systém meridol® HALITOSIS (gél na zuby a jazyk, ústnu vodu bez alkoholu a škrabku na jazyk), ktorý odstraňuje nielen aktuálny problém zápachu z úst, ale aj jeho príčinu.

Príčina je až v 90 % skrytá v ústnej dutine. Zvyšky jedál nahromadené v zubných defektoch, v priveľkých medzizubných priestoroch v okolí zubných náhrad – korunky či mostíka, ale najčastejšie tzv. parodontálne vačky poskytujú ideálne prostredie na osídlenie baktériami. Tie v týchto priaznivých podmienkach účinne pracujú na rozklade organického materiálu. Uvoľňujú sa pritom prchavé zložky síry – predovšetkým tie zodpovedajú za nepríjemný zápach z úst. Pacienti s halitózou majú preto často zvýšené organoleptické hodnoty. Vývoj baktérií podporuje aj zvýšené ukladanie bakteriálneho povlaku, stúpanie hodnoty pH v ústach a znížené slinenie.

Väčšina (60 – 80 %) baktérií, ktoré spôsobujú zápach z úst, sa nachádza na povrchu jazyka. Usadzujú sa na jazyku hlavne vtedy, ak sa z neho dlhšie neodstraňuje povlak. Hustota baktérií na jazyku u človeka s halitózou je 25-krát väčšia ako u ľudí, ktorí ňou netrpia. Pre ľudí postihnutých zápachom z úst je preto veľmi dôležité čistenie jazyka.

Švajčiarska firma GABA vyvinula na riešenie tohto problému špeciálny systém meridol® HALITOSIS (gél na zuby a jazyk, ústnu vodu bez alkoholu a škrabku na jazyk), ktorý odstraňuje nielen aktuálny problém zápachu z úst, ale aj jeho príčinu. Aplikácia systému dvakrát denne citeľne znižuje zápach z úst pacientov so zvýšenými organoleptickými hodnotami a hodnotami prchavých zložiek síry. Jedinečná, až 95 % spoľahlivosť sa dosiahla vďaka aktívnym zložkám mliečnanu zinočnatého, amínfluoridu a fluoridu cínatého. Mliečnan zinočnatý prítomný v géli i ústnej vode neutralizuje prchavé zlúčeniny síry vznikajúce počas bakteriálneho metabolizmu, a tým aktuálny zápach z úst. Unikátna kombinácia účinných látok amínfluoridu/fluoridu cínatého v oboch prípravkoch aktívne bojuje proti baktériám, ktoré vyvolávajú zápach v ústnej dutine. Vďaka obsahu amínfluoridu gél na zuby a jazyk i ústna voda chránia zubnú sklovinu pred zubným kazom. Gél na zuby a jazyk plnohodnotne zastúpi zubnú pastu. Škrabka na jazyk zabezpečuje mechanické čistenie jazyka. Pacienti tak s prípravkami systému meridol® HALITOSIS, ktorý je výsledkom meridol® výskumu firmy GABA, môžu bojovať proti zápachu z úst bez toho, aby zanedbali ostatné aspekty komplexnej ústnej starostlivosti. Dostanú sa úspešne do cieľa, kde platí: zdravé zuby – zdravý dych.

Zopár faktov...

· Asi 25 % všetkých ľudí trpí v niektorú časť dňa spoločensky nepríjemným zápachom z úst.

· Starší ľudia sú halitózou postihnutí častejšie ako mladí ľudia.

· Halitóza predstavuje pre vzťah s inými ľuďmi záťaž.

· Väčšina ľudí postihnutých halitózou značne týmto hendikepom trpí a sú ochotní ju nejakým spôsobom riešiť.

 

Patrí do vydania