Finančná zbierka na podporu Centier včasnej intervencie

Dobročinný Ples v opere a Nadácia Markíza sa opäť spojili, aby pomohli chorým deťom a ich rodinám. Prostredníctvom verejnej finančnej zbierky bude môcť každý prispieť na rozvoj špecializovaných centier, ktoré ponúkajú odborné služby rodinám s deťmi s poruchami vývinu.

 

„Spoločným cieľom Nadácie Markíza a Plesu v opere je pomáhať tým najmenším. Naša nadácia pomáha deťom v boji s nepriazňou osudu či inými zložitými životnými situáciami a podporuje ich zdravý rozvoj. Vážime si možnosť byť partnerom dobročinného podujatia, ktorého výťažok poputuje na podporu rodín s deťmi so zdravotným znevýhodnením,“ povedal predseda Správnej rady Nadácie Markíza Michal Borec. Finančný výťažok od hostí nadchádzajúceho 16. ročníka dobročinného Plesu v opere, ktorý sa bude konať 9. januára 2016 už tradične v historickej budove Slovenského národného divadla, poputuje na zriadenie a prevádzku CVI v Banskej Bystrici.

Zľava: Patrik Herman, Lenka Šóošová, Andrea Cocherová – riaditeľka Plesu v opere, Marianna Trnavská – správkyňa Nadácie Markíza, Miriam Šmahel Kalisová a Michal Borec – predseda Správnej rady Nadácie Markíza

 

Nielen hostia plesu však môžu podporiť rozvoj Centier včasnej intervencie na Slovensku, ale ktokoľvek, kto v období od 7. decembra 2015 do 24. januára 2016 zašle darcovskú SMS s textom DMS (medzera) CVI na číslo 877. Cena jednej SMS je 2 €. Prispieť je možné aj dobrovoľnou sumou na číslo účtu 333 222 322/1111, do informácie pre príjemcu je potrebné uviesť heslo CVI.

 

Pomôcť sa dá i povzbudivým prianím

Pre podporu zriaďovania Centier včasnej intervencie na Slovensku spúšťa Ples v opere aj kampaň Prianie pre rodiny. „Rodinám s deťmi so zdravotným znevýhodnením venujeme stále málo pozornosti a často si nevšímame problémy, s ktorými zápasia. Nie je správne, že tieto rodiny prehliadame, nemali by byť neviditeľné, práve naopak. Myslíme si, že si zaslúžia byť ocenené za svoju obetavú prácu,“ hovorí riaditeľka Plesu v opere, Andrea Cocherová.

 

Na webovej stránke www.plesvopere.sk/prianieprerodiny môže ktokoľvek napísať povzbudivé prianie rodinám, ktoré vychovávajú dieťa so zdravotným znevýhodnením alebo vysloviť poďakovanie odborníkom, ktorí sa im venujú v Centrách včasnej intervencie. Za každých 100 prianí, ktoré na stránke pribudnú, venuje vybraná známa osobnosť hodinu svojho času pomáhaním v centre alebo priamo v rodine.

Patrik Herman a Jana Skalská, mamička 4- ročnej Kristínky so zdravotným znevýhodnením

 

„Spoločne s odborníkmi v Centrách včasnej intervencie a rodičmi sme sa rozprávali o činnostiach, ktoré by rodinám najviac uľahčili či spestrili každodenný život,“ vysvetľuje Andrea Cocherová. Známa osobnosť sa tak môže objaviť v úlohe šoféra, prečíta rodine rozprávku či napečie dobroty pre deti a ich rodičov.

 


Osobnosti podporujú vznik CVI na Slovensku
Do kampane sa už teraz zapája množstvo známych osobností pridávaním svojich prianí. Na stránke nájdete odkazy od ambasádorky dobročinného poslania Plesu v opere Emílie Vášáryovej, členky Čestného plesového výboru i profesorky spevu Evy Blahovej, či moderátorky nadchádzajúceho ročníka a mamy dvoch synov, Very Wisterovej.

 


Myšlienku otvorene podporila aj známa televízna tvár Patrik Herman, ktorý sa podujal na to, aby ako prvý venoval hodinu svojho času vybranej rodine, ak na stránke pribudne 100 prianí. „Mám rád projekty, ktorých zmyslom je pomáhať. Pevne dúfam, že aspoň na krátky čas vybranej rodine uľahčím ich každodenný život. Teším sa na to,“ hovorí Herman.

Patrí do vydania