Ako sa z neho nezblázniť?

September je známy ako druhý najstresujúcejší mesiac v roku. Náhla zmena režimu po dovolenke, zvýšenie obrátok z minima na maximum, skoršie vstávanie, vodenie detí do školy či škôlky ako aj nadčasy v práci – to je stručný zoznam najčastejších príčin septembrového náporu na našu psychiku.

 

 

 

Pokúsme sa o to, aby tento mesiac nebol pre nás len mesiacom návratu detí do školských lavíc, ale aj návratu k zdravému štýlu života! Hľadajme rovnováhu medzi duševným a telesným zdravím! September ponúka jedinečnú možnosť zamerať sa na nový režim – ten, ktorý nás privedie na cestu za vitálnym, novým ja! Porozmýšľajme o základných pilieroch zdravia, ako sú spánok, pravidelný pohyb, zdravá strava a zvládanie stresu.

 

 

Dožičme si dostatok spánku!

 

Dôležité je každý deň ísť do postele približne v rovnakom čase a takisto v rovnaký čas aj ráno vstávať. Štúdie ukazujú, že posúvanie budíčka o 90 i viac minút, či už nahor, alebo nadol, redukuje energiu a zvyšuje telesnú hmotnosť – bez ohľadu na diétu či pravidelné cvičenie.

 

 

Nezabúdajme na pohyb!

 

Pohybom sa prekrvuje mozog, a tým sa stupňuje jeho výkonnosť. Nečinnosť je pre organizmus skazonosná. Telo sa neprekrvuje, cievy vápenatejú, choroby postupujú, svaly ochabujú, v kĺboch sa tvoria usadeniny. Usilujme sa pravidelne hýbať a primerane športovať.

 

 

Nešetrime na svojej výžive!

 

Stravujme sa zdravo. Naša strava by mala obsahovať málo živočíšnych tukov, cukrov a výrobkov z bielej múky, zato však veľa celozrnných výrobkov, ovocia a zeleniny a ryby. Ani od svojho auta neočakávame, že bude jazdiť lepšie s lacnejším olejom a benzínom, tak prečo poskytovať nízku kvalitu živín svojmu telu a očakávať, že bude zdravšie a vitálnejšie?

 

 

Zrevitalizujme svoje srdce, pamäť a imunitu

 

Podporujme správnu funkciu nervovej sústavy, zdravie srdca, pamäť a imunitu pravidelným príjmom nenasýtených mastných kyselín i vitamínu D3!

 

 

Viac sa dočítate v septembrovom časopise Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania