Moderná liečba erektilnej dysfunkcie rázovými vlnami

Liečba rázovými vlnami je momentálne topmetódou pri liečbe erektilnej dysfunkcie, ktorú spôsobuje porucha prekrvenia mužského pohlavného orgánu. Po tabletkách, injekciách a vákuových pumpách sa tak dnes páni môžu úspešne zbaviť problému, za ktorý sa často hanbia. Zatiaľ čo tabletky vrátia erekciu na niekoľko hodín, táto neinvazívna bezbolestná terapia účinkuje roky – a to bez zdravotných obmedzení a rizík.

 

 

 

O úspešnosti liečby rázovými vlnami sme sa porozprávali s garantom projektu urológom MUDr. Karolom Veselým z centra liečby porúch erekcie RW Medical.

 

Úspešnosť metódy je až 80-percentná!

 

„Za trištvrte roka sme mali takmer 130 pacientov, väčšinou vo veku 50 až 65 rokov, pričom najčastejšie sa na nás obracajú pacienti trpiaci cukrovkou. Ani u jedného z nich sme liečbu nemuseli prerušiť, keďže rázové vlny sú bezpečné a nedochádza tak k poškodeniu kože. K liečbe využívame novú generáciu prístrojov Renova, vďaka ktorej terapia pôsobí po celej dĺžke penisu. Liečba sa vykonáva ambulantne a diskrétne, v čakárni ambulancie sa nestretnete so žiadnym iným pacientom. Ambulancia ma osobitný vchod a východ a pacienti sú objednávaní v intervaloch. Liečbu si platí klient v plnej výške, pričom cena za liečbu je 1499 € a zahŕňa 4 zákroky. Jeden zákrok trvá 15 až 20 minút pod dohľadom odborného lekára a opakuje sa v týždenných intervaloch“.

 

 

Čo je rázová vlna?

 

Rázová vlna je extrémne silný, necielený zvukový impulz, ktorý sa šíri formou kmitajúcej vlny. Akustické rázové vlny sú šokové vlny charakteristické kolísavou zmenou tlaku, vysokou amplitúdou a neperiodicitou. Vlny prenášajú energiu z miesta vzniku do vzdialených oblastí.

 

 

Viac sa dočítate v letnom dvojčísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania