Intenzívna fluoridácia = zdravé zuby po celý život

Aj vy patríte k tým, ktorých zaskočila posledná návšteva zubnej ambulancie? Účet až v stovkách eur, na ktoré sa vyšplhali ceny za opravu zubov alebo za zubné náhrady, bol pre vás doslova šok? Áno, to je dnešná realita. Určite ste si uvedomili, aká dôležitá by bola aj pre vás prevencia.

 

 

Prečo investovať do drahých „cudzích” zubov, keď môžeme mať lacné svoje? Kladiete si otázku, či je to možné? Áno, je! Potvrdzujú to výsledky dlhodobého dôsledného prístupu obyvateľov Švajčiarska k pravidelnej starostlivosti o zuby, kde už 50 rokov na ochranu pred zubným kazom používajú aj intenzívnu systematickú fluoridáciu zubov. Každodenné čistenie zubov v domácom prostredí liečivým prípravkom elmex® gél s obsahom aminfluoridov prinieslo pozoruhodné výsledky. Vďaka tomu má dnes väčšina Švajčiarov aj vo vyššom veku svoje zuby a nemusí siahať po zubných náhradách. Slúži im ich vlastný chrup!

 

 

Hlavný vinník zubného kazu: baktérie v zubnom povlaku

 

Podľa zubných lekárov je zubný kaz najrozšírenejším, a pritom najčastejšie neliečeným ochorením svetovej populácie. Čo ho spôsobuje? Lekári sa zhodujú, že sú to baktérie v zubnom povlaku. Tie produkujú kyseliny, ktoré agresívne pôsobia na zubnú sklovinu, narúšajú jej celistvosť a podieľajú sa na jej demineralizácii.

 

 

Viac sa dočítate v júnovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

 

Patrí do vydania