Suchá koža? Riešiteľný problém!

Ošetrenie citlivej suchej pokožky si vyžaduje starostlivý a opatrný prístup, pretože je náchylná na podráždenie. Nezanedbateľnou príčinou vysušenia kože sú kožné ochorenia, najmä ekzémy, psoriáza a ichtyóza. Dermatológovia preto pri týchto stavoch odporúčajú používať prípravky, ktoré dostatočne kožu premasťujú a hydratujú.

 

 

Zachovať a udržať kvalitu kože, nenahraditeľnej vonkajšej ochrany nášho tela, pomáhajú emolienciá, teda topické prostriedky, ktoré zmäkčujú, zvláčňujú a chránia kožný povrch. Jeho dobré funkčné vlastnosti, pružnosť a vláčnosť závisia od optimálneho množstva vody. Na to, aby obsah vody v pokožke bol dostatočný a trvalý, je nevyhnutné zásobiť ju látkami, ktoré sú schopné viazať vodu dlhodobo – takouto substanciou je napríklad urea (močovina).

 

 

Čím je urea pre pokožku zaujímavá?

 

Urea je unikátna fyziologická látka, ktorá sa v dermatologickej praxi používa na liečbu suchej kože, psoriázy, ekzémov a ichtyózy. O popularitu urey sa postarali v prvom rade jej účinnosť a dobré kozmetické vlastnosti, ale aj fakt, že nie je toxická a nealergizuje. Lokálne aplikovaná má výrazné hydratačné vlastnosti, podporuje hydratáciu zrohovatenej kože (keratínu) a priaznivo ovplyvňuje keratolýzu v suchej, popraskanej a zhrubnutej koži.

 

 

Viac sa dočítate v júnovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

 

Patrí do vydania