Domáca balneoterapia

Vytrvalý vplyv mrazivého počasia a nedostatku slnka sa u mnohých z nás po zime často prejaví vysušenou, dehydratovanou pokožkou a zhoršením prejavov kožných ochorení, ekzémov či psoriázy. Regeneráciu a revitalizáciu kože podporme počas jarných mesiacov balneoterapiou v domácom prostredí. Stáročiami akumulovaná energia slnka s blahodarným efektom na našu kožu prichádza priamo do našich domovov vďaka prírodným produktom z Mŕtveho mora – soli a čiernemu bahnu KAWAR.

 

 

Jedinečné zloženie vzácnych solí s vysokým obsahom draslíka, horčíka, sodíka, brómu, jódu, chlóru a iných dôležitých minerálov a stopových prvkov svojím účinkom podporuje látkovú výmenu buniek a obnovuje ich prirodzenú funkciu. A práve táto vlastnosť ich predurčuje na intenzívnu hydratáciu – omladzovanie pokožky či liečbu kožných ochorení.

 

Regeneračný kúpeľ

 

Stopercentná prírodná soľ Kawar čistí a revitalizuje pokožku, zbavuje ju škodlivých látok a pomáha pri odstraňovaní kožných problémov. V soli viazaný oxid siričitý a bitúmeny (dechty) majú výborný účinok na liečenie lupienky – psoriázy, atopických ekzémov i ďalších kožných ochorení. Zmierňujú svrbenie kože, zmäkčujú jej tvrdé zrohovatené časti, odstraňujú šupiny a pôsobia hojivo. Podľa odborníkov kúpeľ s obsahom solí z Mŕtveho mora možno použiť vo všetkých prípadoch u ľudí s presušenou kožou, ale aj ako dezinfekčný a regeneračný kúpeľ u osôb so zdravou kožou. Naviac pôsobí hojivo aj pri postihnutí kĺbov. Počas prehrievacieho kúpeľa sa urýchľuje lymfatický obeh, takže súčasne dochádza aj k svalovej relaxácii a utíšeniu bolesti svalov a kĺbov. Zjednodušene – „zmäkčuje” sa povrch svalových vlákien a stvrdnuté kĺby sa uvoľňujú. Na vaňu s obsahom 60 až 80 litrov vody stačí rozpustiť 125 až 250g soli z Mŕtveho mora. Soľ nemá žiadne nepriaznivé vedľajšie účinky, preto sa nemusíme obávať poškodenia kože alebo iných orgánov. Účinné je dožičiť si kúpeľ aspoň trikrát týždenne.

 

 

Viac sa dočítate v aprílovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania