Prirodzené posilnenie imunitného systému

PD MIX je špeciálna zmes výťažkov polysacharidov na prirodzené posilnenie imunitného systému. Účinné látky môžu zabraňovať angiogenéze (zásobeniu nádorových buniek krvou), resp. pomáhať zvyšovať prirodzenú protinádorovú aktivitu niektorých buniek imunity.

 

 

Inovácia výrobku vychádza zo skúsenosti nadobudnutých s prípravkom Podkovičník (ohňovec) MIX, resp. z výsledkov klinických a farmakologických výskumov vo svete. PD MIX obsahuje 5 druhov výťažkov húb.

 

Húževnatec obyčajný (Shitake)

 

Žije na mŕtvom dreve, v Európe sa vyskytuje predovšetkým na buku, dube a gaštane. Je to klobúková huba hnedočervenej farby, s bielou dužinou, chuťovo pripomína cibuľu. V Číne považujú túto hubu za elixír života. Vďaka vysokému obsahu draslíka a fosforu a nízkemu obsahu dusíka je účinná v liečbe ochorení obehového systému. Má antivirálne účinky, antibakteriálne a antifungálne účinky, stimuluje imunitný systém a zabraňuje tvorbe nádorov.

 

 

Trsovnica lupeňovitá – kriakový hríb (Maitake)

 

Je to jedlá huba, má príjemnú chuť a vôňu, mäkkú bielu dužinu s vlákninou. Túto pomerne vzácnu hubu možno nájsť od júna do októbra pri kmeňoch živých dubov a gaštanov. Japonský názov je Maitake, čiže tancujúca huba. Obsahuje také polysacharidy, ktoré znižujú krvný tlak, zabraňujú tvorbe nádorov, chránia pečeň, znižujú hladinu cukru v krvi a posilňujú imunitný systém. Odborníci pokladajú za mimoriadne dôležitú takzvanú D-frakciu, ktorou boli vykonané viaceré úspešné pokusy aj v USA medzi pacientmi trpiacimi rakovinou pľúc a hrubého čreva.

 

 

Viac sa dočítate v aprílovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania