Bojujeme s chrípkou tradičnou čínskou medicínou

Jeseň aj zima nám prinášajú nielen pozitíva, ale aj veľa útrap v podobe plného nosa, podráždeného hrdla, bolesti hlavy a uslzených očí, ktoré nie sú výsledkom rozcítenia z najnovšieho filmového „dojáku“. Ako každý rok, aj teraz by sme sa mali poriadne vyzbrojiť, pretože chrípka číha za každým rohom.

 

 

Ako na to ?

 

Ešte predtým, ako sa vyberiete do lekárne po bojový arzenál a vykúpite polovicu zelovocu, prečítajte si, ako úspešne predchádzať chrípke pomocou tradičnej čínskej medicíny.

 

1. Oblečte sa ako cibuľa Čínska medicína rozlišuje pôvod a liečbu chrípky v teplých a v chladných mesiacoch. V lete sa do nás vírusy a baktérie dostávajú nosom, v zime cez kožu. Preto je dôležité sa v zime poriadne zababušiť do teplého oblečenia a tak posilňovať vnútorné teplo. Viac tenkých vrstiev sa osvedčuje lepšie ako jedna hrubá.

 

2. Zázračná voda zo zázvoru Podľa čínskej medicíny má varený zázvor lepšie zdravotné účinky ako ten surový, aj keď je pravda, že varením sa niektoré vitamíny zničia. Napite sa zázvorovej vody zo siedmich plátkov. Nebuďte fajnovky a neochucujte nápoj citrónom a medom!

 

3. Zabudnite na citrón Aj vy sa tvárite kyslo len preto, aby ste sa rýchlejšie zbavili chrípky? Robíte to zbytočne. Kyslosť citrónu funguje tak, že energiu, ktorú chceme dostať na povrch, vťahujeme dovnútra. Aj preto po odstránení hlavných príznakov napríklad kašleme. Nebojte sa, nelezie na vás niečo iné, je to tá istá choroba, ktorú ste, bohužiaľ, ešte neprekonali.

 

 

 

Viac sa dočítate vo februárovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

 

Patrí do vydania