STOP pocikávaniu!

Ako starostlivý a milujúci rodič prežívate so svojou ratolesťou všetky malé radosti, ale aj veľké starosti, ktoré vám z času na čas nedovolia pokojne zaspať. Pre svoje dieťa by ste zniesli aj modré z neba, len nech je šťastné a vždy zdravé. Pretože ho nadovšetko ľúbite. Ak ste prikývli, určite viete i to, že keď sa objaví problém, spoločnými silami, fyzickými aj psychickými, s ním zápasíte. Ak niečo v detskom telíčku bolí, pichá, svrbí, páli či neposlúcha, je nanajvýš vhodné stanoviť správnu diagnózu, jej príčiny a následnú liečbu.

 

 

Detská inkontinencia narobila vrásky už nejedným rodičom, najmä ak uverili, že ich potomok je jediný spomedzi rovesníkov, ktorému pocikávanie otravuje život. Žiaľ, detí s problémom pomočovania je mnoho. Čo robiť, ak je dôvodom infekcia? V boji s inkontinenciou existujú osvedčené lieky. Prezradíme vám aké!

 

Cikanie bez pomoci

 

Každé dieťa je individuálna bytosť, ktorá sa jedinečne vyvíja. Rodičia musia brať na zreteľ všetky odlišnosti, s ktorými sa počas procesu zdokonaľovania dieťatka stretávajú, sledovať zmeny a venovať im zdravú pozornosť. Rovnako ako pri sedení, lezení, chodení či rozprávaní sú deti individuálne rýchle či pomalé, ich vývinové tempo treba rešpektovať do takej miery, keď ešte nie je dôvod na paniku kvôli deformáciám či závažným poškodeniam. Tak je to aj pri kontrole močového mechúra a samostatnosti dieťaťa pýtať sa na nočník či toaletu. Návyk udržania moču počas dňa si deti dokážu osvojiť o niečo rýchlejšie ako v noci.

 

 

Viac sa dočítate v septembrovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Autor
Mgr. Veronika Antoliková
Patrí do vydania