Aby naše leto bolo bezbolestné…

Je naša pokožka schopná sa v lete sama ochrániť pred intenzívnymi lúčmi slnka? Čo jej dožičiť pred opaľovaním? Ako ju chrániť počas opaľovania a čo pomôže, ak sa už spálime? Poradíme vám.

 

 

Naša pokožka nie je neustále vystavená slnečnému žiareniu, pigment sa preto počas tejto doby ukladá v hlbších vrstvách kože. Náhle slnenie nás preto môže ohroziť – môže vyvolať popáleniny, horúčku, úpal, alergie alebo rakovinu kože… Aj keď následky nemusia byť ihneď také drastické, predsa len – radšej neriskujme! Naša pleť má totiž pamäť. Negatívne pôsobenie UV žiarenia sa v priebehu života sčítava. Nečakajme preto, kým nám slnko vyrúbi nepríjemnú daň a myslime na prevenciu!

 

Jedinečná ochrana pred spálením

 

Podľa kožných lekárov napomôcť zdravému opáleniu môžu antioxidanty dodávané organizmu v podobe výživových doplnkov 2 – 3 týždne pred plánovaným pobytom na slnku. Organizmu dožičme vitamíny A, E, C a D, koenzým Q10, selén, príjem omega-3 nenasýtených mastných kyselín, napríklad vo forme prípravku OmegaRed Super Krill a iné antioxidanty. Podľa možnosti si vyberme vitamíny získané z prírodných zdrojov, vyrábané najmodernejším biotechnologickým procesom, ktorý biologicky aktívne látky chemicky nemení a nezbavuje ich prirodzených vlastností. Osvedčené sú kanadské vitamíny Jamieson v cenovo výhodných rodinných baleniach. K ochrane pleti pred slnkom i proti vráskam prispejú aj multivitamíny Stamina, Vita-Vim Super, Vita-Vim Regular či Vita-Vim For Women.

 

 

Viac sa dočítate v májovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

 

Patrí do vydania