Deň narcisov

Tento rok sa uskutoční už 18-ty ročník verejno-prospešnej finančnej zbierky – Deň narcisov. 11. apríla tak bude možné v uliciach slovenských miest a obcí stretnúť takmer 16 000 dobrovoľníkov, ktorí vám ponúknu narcis ako symbol prejavu podpory a spolupatričnosti ľuďom s onkologickou diagnózou. Výnos zbierky bude opätovne používaný na realizáciu programov, aktivít a projektov v prospech pacientov a ich rodín, na podporu medicínskych a výskumných projektov i na edukačné a informačné aktivity pre zdravú populáciu. V aktuálnom ročníku stretnete výrazne označených dobrovoľníkov Ligy proti rakovine, ktorí budú doslova neprehliadnuteľní. Novinkou bude aj možnosť prispieť cez zľavový portál, prípadne zapojenie sa do mapovania diania v uliciach miest a obcí prostredníctvom sociálnej siete Instagram.

 

 

Tohtoročné posolstvo Dňa narcisov - „Deň, keď sú slová zbytočné“ – oslovuje všetkých, ktorí chcú pomôcť bez zbytočných rečí... „Častokrát sa aj v bežnom živote stretávame s tým, že sa o niečom veľa hovorí, no keď príde na činy, tak sa nič neudeje. Týmto posolstvom chceme preto pripomínať, že rozhodujú reálne skutky a nie prázdne slová,“ objasňuje headline kampane Eva Kováčová, výkonná riaditeľka Ligy proti rakovine.

 

Novinky osemnásteho ročníka Dňa narcisov

Každoročne je snahou Ligy proti rakovine priniesť v rámci zbierky i nejakú novinku, ktorá v tento deň ľudí zaujme, pobaví. Tento rok je to aktivita, do ktorej sú zapojení predovšetkým dobrovoľníci, pričom uvítame i pridanie sa širokej verejnosti. Prostredníctvom fotografií na sociálnej sieti Instagram budú doslova „live“ zachytávať dianie v slovenských mestách a obciach. K popisu môžu pridať #dennarcisov, čím sa následne všetky fotografie budú zbierať na špeciálnej podstránke www.dennarcisov.sk. „Dobrovoľníkmi Dňa narcisov sú v prevažnej miere tínedžeri - mladí ľudia, ktorí sú technicky zdatní, obľubujú sociálne siete, fotenie, postovanie. Preto sme rozmýšľali nad tým, ako tieto ich záľuby využiť a ponúknuť im zapojenie sa do Dňa narcisov i hravou formou. Tak vznikol nápad na prepojenie stránky s Instagramom, kedy sa sami dobrovoľníci stanú tvorcami obsahu,“ približuje Pavol Schejbal z digitálnej agentúry Melon Marketing. Možnosti podpory Do zbierky Deň narcisov je možné prispieť v termíne od 31. 3. do 18. 4. 2014 štandardnými formami:

 

• ľubovoľným finančným príspevkom na účet zbierky č. 2629740400/1100,

 

• dobrovoľným finančným príspevkom do pokladničiek – 11. apríla 2014 – táto forma podpory je prístupná výlučne v tento jediný deň v rámci pouličnej zbierky,

 

• zaslaním SMS* s ľubovoľným textom na číslo 848 v sieti všetkých mobilných operátorov v termíne od 31. 3. do 18. 4. 2014. * Cena jednej SMS je 2 €. Operátori odvedú na zbierku celú túto sumu a samotné zaslanie SMS zákazníkovi nespoplatňujú.

 

 

Viac sa dočítate v aprílovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania