Ako nepreplatiť pekný úsmev? Prevenciou!

Pekný a zdravý úsmev priťahuje. Mať biele, zdravé a… svoje zuby je však nielen zárukou krásy a príťažlivosti. Zároveň je to celkom slušný kapitál… Hlavne, keď nás pri každej návšteve zubára mimoriadne prekvapí nielen kvalita nových materiálov, ale najmä narastajúci počet núl za stomatologické výkony na účte.

 

Ako si zachovať zdravé zuby? Využime rezervy v starostlivosti o chrup! Investíciu v zubnej ambulancii nahraďme investíciou do ešte zdravého chrupu a vo výslednom efekte aj tak ušetríme! Peniaze, ktoré vložíme do kvalitnej zubnej hygieny, sa nám zaručene vrátia. Ušetríme na platbách na liečenie zubných kazov, o zubných náhradách ani nehovoriac! Je to priam neuveriteľné, ale čistenie zubov najmenej dva razy denne, je podľa štatistík samozrejmosťou iba pre každého piateho človeka!

 

Zhubný zubný povlak

 

Zubný povlak sa prirodzene tvorí každému z nás. Keď sa pravidelným a správnym spôsobom zo zubov neodstraňuje, stáva sa živnou pôdou pre rozmnožovanie baktérií. Tie z povlaku uvoľňujú kyseliny, ktoré odvápňujú zubnú sklovinu. A dôsledok ich deštruktívnej činnosti – zubný kaz – nedá na seba dlho čakať. V začiatočnej fáze nie je bolestivý, pretože v sklovine nie sú ner - vové zakončenia. Ak napáda ďalšie vrstvy zuba, postupne sa dostáva až k nervom a začne bolieť. Ako sa tomuto štádiu vyhnúť? Pravidelným dôkladným čistením zubov (i medzizubných štrbín) a vhodným prípravkom zvyšujúcim odolnosť zubnej skloviny!

 


Viac sa dočítate vo februárovom čísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania