Mikuláš rozžiaril očká malým pacientom v Detskom kardiocentre v Bratislave

Pri príležitosti sviatku svätého Mikuláša sa v priestoroch Detského kardiocentra (DKC) na bratislavských Kramároch aj tento rok stretlo veľa ľudí s veľkým srdcom a úprimným presvedčením pomôcť a spríjemniť deťom pobyt na nemocničnom lôžku. Poslaním našich lekárov a nás všetkých je darovať deťom, ktoré majú choré srdiečko, bezstarostný a plnohodnotný život s nádejou na ďalší krásny deň. Aj tohtoročná mikulášska besiedka sa konala pod záštitou herečky Zuzany Krónerovej. Tak, ako po minulé roky, pripravil Národný ústav srdcových a cievnych chorôb, a. s. (NÚSCH, a. s.), v spolupráci s Nadáciou Zentiva pre malých pacientov popoludnie plné prekvapení a zábavy.

Pri tejto príležitosti odovzdala správkyňa Nadácie Zentiva Ing. Beáta Kujanová generálnemu riaditeľovi NÚSCH, a. s., a Detského kardiocentra (DKC), pracoviska NÚSCH, a. s., Ing. Mongilimu Msollymu, MBA., a primárovi JIS kardiologického oddelenia DKC, pracoviska NÚSCH, a. s., MUDr. Pavlovi Kunovskému, CSc., symbolický šek na 5 000 eur na nákup mobilnej ultrazvukovej sondy na vyšetrenie detí pre Kardiologické oddelenie DKC.

 

„Zo srdca ďakujem Nadácii Zentiva za niekoľkoročnú podporu pre naše Detské kardiocentrum. Nesmierne si vážim, že aj v tomto pre zdravotníctvo neľahkom období, sa nájde veľa dobrých ľudí, ktorí pomáhajú a majú z tejto pomoci úprimnú radosť. Teším sa aj spolu s mojimi kolegami, že našim detským pacientom aspoň takýmto spôsobom na chvíľu rozžiarime ich smutné očká. Detičkám prajem skoré uzdravenie a ďakujem celému kolektívu Detského kardiocentra,“ uviedol Ing. Mongi Msolly, MBA, generálny riaditeľ NÚSCH, a. s., a DKC.

 


Viac sa dočítate v dvojčísle časopisu Liek, ktorý je už v predaji.

 

 

Patrí do vydania