Bad Tatzmannsdorf - Dedinka, kde nájdete svoje zdravie

Prežite dovolenku v južnom Burgenlande! Táto prekrásna oblasť Rakúska je vzdialená od Bratislavy približne 160 kilometrov. Nachádzajú sa tu termálne pramene a uhličitá minerálna voda, ktorá ozdraví vaše telo zvnútra. Má príjemnú osviežujúcu chuť, je mierne sýtená a dodá vám energiu po každodených túrach v okolitej prírode. Malebná dedinka Bad Tatzmannsdorf je miesto, kde môžete prežiť ideálnu, relaxačnú, ale aj ozdravnú dovolenku. Južný Burgenland je krajina s nádhernou prírodou, stovkami hektárov viniča, lúk a pastvín. Je to kraj, odkiaľ pochádza najkvalitnejšie červené víno – frankovka modrá, ktoré je pýchou tohto regiónu. Počas svojho pobytu môžete navštíviť vínnu pivnicu a ochutnať kvalitné vína z južného Burgenlandu – Eisenberg, ktoré sa tešia veľkej obľube nielen u domácich obyvateľov, ale predovšetkým u turistov, ktorí si radi toto kvalitné vínko kúpia priamo od výrobcov. V Bad Tatzmannsdorfe sa zastavte v cukrárni Kaplan, kde si môžete zamaškrtiť na kvalitných zákuskoch, tortách, pralinkách, ktoré splnia očakávania aj tých najväčších labužníkov. Je to obľúbené miesto domácich na nedeľné posedenie rodín a priateľov pri výbornej kávičke, koláčiku alebo sorbete, ktorý vás počas letných horúcich dní dokonale osvieži.

Wellness „ríša zmyslov“

Ak sa rozhodnete prežiť dovolenku v Bad Tatzmannsdorfe, využite kvalitné služby Thermen-& Vitalhotela****S. V tomto štvorhviezdičkovom hoteli si môžete dopriať relax a rozmaznávať všetky svoje zmysly v „ríši zmyslov“ na ploche 4 000 m2. Vo vnútri sa nachádza bazén s termálnou vodou a s vírivkou, vonkajší bazén s nádhernou trávnatou plochou, kde môžete spokojne relaxovať na ležadlách v tieni stromov a slnečníkov. Vnútri komplexu nájdete širokú ponuku sáun, v rámci nej fínsku saunu, biosaunu, dámsku saunu, skalnú saunu a parný kúpeľ. Okrem toho na ostrove v biotope, ktorý je oddelený od ostatného priestoru na kúpanie, stojí veľká bloková sauna s ponornou nádržou so studenou vodou. Z masáži odporúčam relaxačnú zvukovú masáž s tibetskými miskami, ktorá trvá 50 minút. Vaše telo aj duša sa dokonale zharmonizujú, po prebudení sa budete cítiť zbavení všetkých starostí, problémov a vaša myseľ bude orientovaná iba pozitívne. Hĺbková masáž chrbtice s éterickými olejmi dodá vášmu telu a pokožke hlboký zmyslový zážitok a uvoľnenie. Masáž trvá 25 minút. V Beauty centre si môžete dopriať hĺbkové ošetrenie tváre s kozmetikou Biodroga, aromatický zábal nôh, pôsobivý 30-minútový zvukový vaňový kúpeľ s hudbou, prírodnými esenciami a svetelnou terapiou alebo hĺbkový píling celého tela so zmesou manga a morskej soli. Vaša pokožka bude po pílingu dokonale hebká, hladká a zbavená všetkých odumretých buniek. Ak uprednostňujete šport a pohyb, môžete si vychutnať jazdu na e-biku v nádhernom okolí dedinky Bad Tatzmannsdorf.

Hotel s tromi prírodnými liečivými zdrojmi

Ďalší z hotelov je 4-hviezdičkový nadštandardný hotel Kur-& Thermenhotel**** S, ktorý má povesť zdravotníckeho centra. Nachádza sa tu 124 postelí s integrovaným terapeutickým oddelením s vysokokvalitnými diagnostickými zariadeniami. Ak trpíte bolesťami dolnej časti chrbtice, práve v tomto hoteli sa nachádza jedinečný diagnostický prístroj Kieser, ktorý určí stav hlbokých chrbtových svalov v oblasti bedrových stavcov. Na základe diagnostiky vám odborník odporučí cviky, ktoré sú vhodné práve pre vás na spevnenie a posilnenie týchto svalov. Cvičiť budete v posilňovni, ktorá je komplexne vybavená cvičebnými strojmi značky Kieser pod odborným dohľadom trénera. Súčasťou tohto ozdravného pobytu je aj gymnastika, ktorá je zameraná na chrbtové svaly. Je to veľmi príjemné a nenáročné cvičenie, po ktorom sa budete cítiť ako znovuzrodení. Stačí veľká fitlopta, cvičebná podložka a kvalitné vedenie cvičiteľom, trénerom a vaše odhodlanie a chuť venovať svojmu telu 30 minút. K tomu všetkému si môžete vychutnať blahodarné účinky rašeliny, uhličitej minerálnej vody a termálnej vody. Unikátnosť tohto hotela spočíva v tom, že je to jediný hotel v Rakúsku, ktorý ponúka kúpele s tromi prírodnými liečivými zdrojmi.

Štvorhviezdičkový komfort

Trojhviezdičkový Parkhotel ***Bad Tatzmannsdorf sa nachádza v blízkosti idylického kúpeľného parku a svojim hosťom ponúka 4-hviezdičkový komfort za cenu troch hviezdičiek. Môžete si vychutnať služby a všetky zariadenia 4-hviezdičkového hotela Thermen-& Vitalhotel****S, chutne sa najesť v exkluzívnom prostredí reštaurácie Slnečná záhrada, kde si môžete vybrať z domácich i zahraničných jedál a deň môžete zakončiť pri pohári vína z Burgenlandu. Dokonalú dovolenkovú atmosféru a príjemný relax nájdete v nádhernej záhrade s množstvom ruží, úhľadných trávnikov a stromov. Viac informácií nájdete na: www.GesundheitsRessort.at

 

Autor
Daniela Drábová
Patrí do vydania