Užite si leto v zdraví

Počas letných mesiacov trávime veľa času v prírode, na kúpaliskách, pri mori alebo v horách. Cez horúce dni najradšej vyhľadávame chládok, klimatizované priestory, chodíme na prechádzky skoro ráno, ešte predtým, ako sa ručička teplomeru vyšplhá na 30 stupňov Celzia. A podľa odporučenia kožných lekárov a internistov by sme počas dňa pri týchto vysokých horúčavách vôbec nemali byť na slnku. Ak sa i napriek tomu nemôžete vyhnúť pobytu na slnku, nezabúdajte na pár základných potrieb, vďaka ktorým prežijete horúce letné dni bez ujmy na zdraví.

1. Majte pri sebe neustále pitnú vodu.

2. Natrite si všetky časti kože, ktoré nie sú pokryté odevom dostatočne kvalitným prípravkom na slnečnú ochranu kože, odporúčame s ochranným faktorom UVA, UVB 50+spf.

3. Chráňte si oči kvalitnými slnečnými okuliarmi s UV filtrom.

4. Noste ľahké a vzdušné oblečenie zo 100 % bavlny, ľanu alebo hodvábu.

5. Zdržiavajte sa čo najviac v tieni a nevystavujte sa priamemu slnečnému žiareniu.

6. Pri namáhavej práci alebo pri športe nezabudnite piť často a veľa vody.

7. Špeciálnu starostlivosť venujte malým deťom, v čase od 10.00 do 17.00 by nemali byť vôbec na priamom slnku.

 

Solárne prípravky Anthelios

Pri nakupovaní kozmetiky uprednostnite tú z lekárne. Rad solárnyh prípravkov Anthelios XL najčastejšie odporúčajú európski dermatológovia. Prípravky Anthelios chránia pokožku pred UVA a UVB žiarením, najmä pokožku citlivú a so sklonom k slnečným alergiám. Okrem iných rad prípravkov Anthelios obsahuje Anthelios XL, zafarbený hodvábny krém s najvyššou ochranou UVB a UVA 50+ spf na normálnu až suchú pleť a zafarbenú fluidnú emulziu 50+ spf, ktorá je vhodná na normálnu a zmiešanú pleť. Zafarbený hodvábny krém vytvorí efekt opálenej pleti, dodáva pleti sviežosť a hydratáciu. Má nelepivú a nemastnú textúru. Zafarbená fluidná emulzia sa ľahučko nanáša, je nemastná a dostatočne ochráni vašu pleť pred slnečným žiarením. Odporúčame ju pri športovaní, pretože vôbec nezaťažuje pleť a dos tatočne ju chráni a hydratuje. Novinkou pre tínedžerov je Anthelios AC, fluidná emulzia so zmatňujúcim účinkom 30 spf, UVB a UVA. Anthelios dermo-pediatrics je skutočne jedinečná fotoprotekcia pre deti. Unikátne prípravky na ochranu pred slnkom adaptované na potreby tej najcitlivejšej detskej pokožky s spf 30 a 50+. Všetky výrobky Anthelios od La Roche-Posay sú nekomedogénne, bez parabénov, parfumu a fotostabilné. A nezabudnite si kúpiť aj Termálnu vodu La Roche-Posay, ktorá dodá vašej pleti i pokožke tela hydratáciu a osvieženie kedykoľvek počas dňa aj noci.

 

SÚŤAŽ

Napíšte nám, kde je možné kúpiť slnečnú kozmetiku Anthelios od La Roche-Posay?

A. v lekárni

B. v hypermarkete

C. v drogérii

Piatich čitateľov odmeníme balíčkom kozmetiky La Roche-Posay, konkrétne zafarbenou fluidnou emulziou 50+ spf a Termálnou vodou La Roche-Posay.

Výhercovia budú uverejnení na webovej stránke www.liek.beautywoman.sk

Pošlite SMS v tvare LK2(medzera)odpoveď(medzera) kontaktné údaje na číslo 6661. Cena odpovednej SMS je 0,201eur s DPH. Služba je dostupná pre klientov v sieti T-Mobile, Orange a Telefonica O2. Službu technicky zabezpečuje A SMS, s.r.o.

 

Autor
Daniela Drábová
Patrí do vydania