Spoľahlivé a zdravé opaľovanie - PantheDerm® solar

Napriek veľkej osvete o škodlivosti slnečného žiarenia a preukázateľne sa zvyšujúcemu výskytu kožných ochorení veľa ľudí v posledných rokoch riziká opaľovania výrazne podceňuje. Podľa štatistík ide predovšetkým o mužov známych svojím odporom k používaniu akýchkoľvek ochranných prostriedkov, o staršie osoby a ľudí, ktorí v lete celé dni pracujú v záhradke a na ochranu pred slnkom nemyslia.

V prípade pobytu v exotických krajinách je príčinou spálenia pokožky používanie opaľovacej kozmetiky s nízkym ochranným faktorom alebo zabúdanie na pravidelnú obnovu prípravku. Následky? Bolestivé poškodenie pokožky slnkom, následné olupovanie kože, nadmerný výskyt materských znamienok a v prípade opakovaného spálenia riziko rakoviny kože, ktorá je vo svete každoročne diagnostikovaná u viac ako milióna ľudí.

PantheDerm® solar sú ochranné krémy na opaľovanie SPF 20, 30 a 50+ certifikované ako zdravotnícke prostriedky dermatologicky testované a schválené kožnými lekármi ako prípravky, ktoré chránia pokožku pred negatívnym účinkom slnečného žiarenia a sú vhodné ako prevencia proti nádorovým a iným ochoreniam kože spôsobeným ultrafialovým žiarením. Tieto prípravky chránia pred spálením slnkom a súčasne podporujú prirodzené zhnednutie pokožky pri opaľovaní. Obsahujú UV filtre na minerálnej báze. Veľmi malé častice oxidov titanu a zinku odrážajú UV žiarenie a do pokožky neprenikajú. Krém s faktorom 50+ obsahuje pre zosilnenie ochranného účinku okrem minerálnych UV filtrov najmodernejší pigmentový UV filter, ktorý je nerozpustný a vďaka tomu sa podobne ako minerálne filtre nevstrebáva a nespôsobuje nežiaduce reakcie. Prípravky spoľahlivo chránia proti UVA a UVB žiareniu. Sú fotostabilné a termostabilné a zabezpečujú dlhodobé zvlhčovanie pokožky a poskytujú ochranu pred predčasným starnutím pokožky v dôsledku slnenia.Priaznivé účinky PantheDerm® solar na pokožku má aj vysoký obsah vitamínu E, ktorý je prirodzenou ochranou proti voľným radikálom. Jemné emulzie sa ľahko roztierajú, vstrebávajú do pokožky a sú vodovzdorné. PantheDerm® solar SPF 20 a 30 sú určené na celé telo a vďaka svojmu zloženiu sú vhodné aj na citlivú detskú pokožku, pretože neobsahujú nijaké dráždivé organicko-syntetické filtre. PantheDerm solar 50+ je určený najmä na ochranu veľmi exponovaných miest, ako sú uši, nos, materské znamienka. Prípravok je vhodný nielen pre dospelých, ale aj pre citlivú detskú pokožku.

Používanie ochranných prípravkov s príslušnými faktormi nielen pri slnení, ale pri každom pobyte vonku, a to aj v tieni alebo keď je zamračené. Oblaky totiž prepúšťajú viac ako 90 % UV žiarenia a slnečné lúče odrazené od piesku, vody alebo trávy opaľujú podobne ako pri priamom kontakte. V prípade malých detí dermatológovia radia osobitnú obozretnosť. Do roka by nemali byť vystavené slnku vôbec, neskôr minimálne, vždy len v ochrannom oblečení a pokožkou natretú špeciálnym opaľovacím prípravkom s vysokým faktorom ochrany.

 

Patrí do vydania