Urinal® - Riešenie pre chronické infekcie močových ciest

Hovorí sa síce, že moč má svoju moc, ale ak človeka zrádza mechúr, volá skôr o pomoc. Infekcie v močových cestách sú druhou najčastejšou bakteriálnou infekciou na svete - po bakteriálnych zápaloch dýchacích ciest. Zápal dolných močových ciest, to znamená močovej rúry a mechúra, častejšie trápi ženy. Dôvodom je ich kratšia močová rúra, ktorá má len 3 - 4 cm oproti 15 cm dlhej mužskej močovej rúre. Baktérie teda v prípade žien majú do močového mechúra ,,kratšiu cestu“ a ešte im obyčajne ostane dostatok síl na spôsobenie zápalu. Aj muži však môžu mať s močovými cestami problémy – najmä v prípade, že trpia napríklad zväčšovaním prostaty, obličkovými problémami a ďalšími diagnózami spôsobujúcimi komplikácie pri močení.

Zápal močových ciest až v 85 percentách spôsobuje baktéria Escherichia coli. Za normálnych okolností E-coli osídľuje tráviaci trakt, najmä oblasť hrubého čreva a konečníka. Občas sa však presťahuje do ,,susedstva“ a spôsobuje akútne a chronické ťažkosti. Typickými príznakmi „nemalých problémov s malou potrebou“ je časté nutkanie na močenie, pálivá bolesť, ktorú spôsobuje kontakt kyslého moču so zapáleným tkanivom močových ciest, či bolesti v podbrušku. Nekomplikovaný akútny zápal močových ciest je možné preliečiť v priebehu niekoľkých dní. Dôležité je teplo a dostatočný príjem tekutín. Treba doslova piť ako o život! Dostatok tekutín a s tým súvisiace časté močenie totiž vyplavuje nežiaducich votrelcov von z tela. O niečo horšie na tom sú pacienti, resp. častejšie pacientky, trpiace opakovanými infekciami močových ciest. Takéto ženy majú oslabenú prirodzenú imunitu močových ciest a vzplanutie infekcie u nich môže vyvolať už stres či pohlavný styk. Vyvolávajúci faktor môže byť aj tehotenstvo, keď plod tlačí na močový mechúr, nedostatok ochranných estrogénov v menopauze, cukrovka a podobne. Infekcie močových ciest sa obyčajne liečia antibiotikami. Ich užívanie však má aj svoje nežiaduce účinky – predovšetkým sa nimi v čreve likvidujú prospešné mikroorganizmy a opakovaná antibiotická liečba znižuje imunitu. Vyhubenie napríklad  ,,priateľského“ laktobacila vedie k narušeniu krehkej rovnováhy v pošve a umožňuje premnoženie kvasiniek, ale aj spomínaných baktérií E-coli. Tak u náchylných pacientok môže vzniknúť tzv. infekčný cyklus a stávajú sa z nich pacientky chronické. V súvislosti s močovými infekciami sa už začiatkom 20. storočia robili seriózne medicínske štúdie týkajúce sa extraktu z brusníc. Mechanizmus účinku brusníc spočíva v znížení schopnosti baktérií prichytiť sa na výstelku močovej rúry. Brusnice sú okrem toho aj silným antioxidantom. V ponuke spoločnosti WALMARK sú dva rôzne prípravky s extraktmi z brusníc na riešenie chronických problémov, ktoré sa užívajú preventívne :

 

Urinal® – Pravidelná starostlivosť o zdravie močových ciest

Balenie obsahuje tobolky s aktívnou látkou NutriCranTM, koncentrovanou sušenou šťavou z brusníc veľkoplodých. Odporúča sa v rámci prevencie (1 tableta denne), možné je užívanie aj spoločne s antibiotikami či v rámci doliečovania infekcie (2 tablety denne). V jednej tobolke je 200 mg koncentrovanej sušenej šťavy. K dispozícii je 30 a 60-tobolkové balenie.

Urinal® hot drink – Prehreje a utíši močové cesty

Urinal Hot Drink je prášok na prípravu horúceho nápoja, ktorého jedna dávka vo vrecúšku obsahuje 400 mg koncentrovanej sušenej šťavy NutriCranTM. K dispozícii je 12 vrecúšok v balení. Jedno vrecúško denne sa odporúča ako prevencia, pri zápale močových ciest treba dávku zvýšiť na 3 vrecúška denne.

 

Všetky tieto prípravky je možné striedať podľa toho, či ide o prevenciu, alebo infekciu, ktorá už prepukla. Všetky produkty môžu užívať napríklad aj tehotné a dojčiace ženy, deti od 3 rokov či ľudia s bezlepkovou diétou. Diabetikom je určený najmä Urinal® v tobolkách.

 

Komu sa odporúčajú produkty Urinal®:

* pacientom trpiacim opakovanými zápalmi močových ciest,

podpora liečby akútnej infekcie,

* pacientom s obličkovými ochoreniami (močové kamene, poruchy odtoku moču, vývojové anomálie močových ciest),

* pacientom s únikom moču, so zavedenou cievkou,

* pacientom s neurologickým ochorením (poranená miecha, roztrúsená skleróza),

* chorým na cukrovku a ľuďom s oslabenou imunitou.

 

Viac na www.urinal.sk

 

Patrí do vydania