Tetovanie na dovolenke

Aj tým konzervatívnejším z nás dokáže ľadové mojito v kombinácii s horúcim slnkom nad rozbúreným morom poblázniť hlavu – a môžeme skončiť v prvom tetovacom štúdiu, na ktoré natrafíme. Na tom by nebolo nič zlé, ale ako to už býva, všetko má svoje za aj proti. Mnohým azda ani nikdy nenapadlo, aby tento skrášľovací proces podstúpili. Formy nanášania obrazov na našu kožu sú rozličné, a to nielen svojou farebnosťou.

Keďže poznáme aj bezbolestný spôsob, akým je nanášanie heny, s pamiatkou od mora sa nám často vracajú aj tí najmenší. Ak sa však rozhodneme podstúpiť bolesť, ktorú spôsobuje pichanie ihlou do našej pokožky, určite by to nemalo byť v afekte. Odstraňovanie tetovania je bolestivejšou záležitosťou. Nestojí málo a vyžaduje si nejedno sedenie u odborníka s laserom. Nehovoriac o tom, že tento proces musí prebiehať v chladnejších mesiacoch, keď nie je pokožka vystavená nadmernému žiareniu slnečných lúčov, a v konečnom dôsledku neželanou „čerešničkou“ na tom všetkom je nepekná jazva, ktorá ostáva aj po akokoľvek vydarenom zákroku. Hena z muža asi chlapáka neurobí, ale ak naozaj tak veľmi, milí páni, túžite po okrase tohto typu, počkajte si na „sezónu“, ktorou leto určite nie je, urobte si prieskum medzi majstrami tetovacieho umenia a potom smelo do toho! Letným dovolenkám by mala skôr vládnuť prírodná hena, ktorá môže vydržať na pokožke (a to aj napriek pravidelnej hygiene) niekoľko týždňov.

 

Ja osobne som si z Turecka priniesla krásnu jaštericu na zápästí. Bola viditeľná, pútala pozornosť a postupom času sa jednoducho pominula. V každom prípade tento spôsob tetovania vás môže presvedčiť, resp. – naopak – odradiť od konečného úmyslu, pristúpiť ku „skutočnému“ – teda trvalému tetovaniu. Vyskúšajte si takto na nečisto, či sa vlastne stotožňujete s motívom, pre ktorý ste sa rozhodli. Prípadné opuchy, nepríjemné svrbenie, tomu všetkému sa môžete vyhnúť. Nehovoriac o nepodarku, ktorý vám určite s dobrým úmyslom miestny umelec niekde na trhu vyčaruje a ešte vám k tomu rád urobí aj cenu. Je jasné, že v snahe získať aj takýto suvenír prehliadate stav tetovacieho salónu, spôsob dezinfekcie atď. To všetko sú faktory, ktoré doma určite nemusíte riešiť, keďže každý poctivec pokladá túto stránku veci za samozrejmosť. Služby miestnych lekárov takisto nebývajú lacné, na to všetko treba myslieť, keď už budete mať v ruke katalóg s množstvom menej- či viacfarebných obrázkov, „ktoré by s k vám“ výborne hodili. Na záver staré dobré: „Dvakrát meraj, raz strihaj!“

 

 

Autor
Monika Bruteničová
Patrí do vydania