Urobte všetko pre radosť z pohybu - rozhovor s Ivetou Malachovskou

Temperamentná, silná a pritom krehká, ženská a charizmatická moderátorka nám prezradila, kde si dobíja baterky. Iveta Malachovská sa pred časom zverila do rúk bývalej fitnesky Zory Czoborovej. Úspešne schudla a naďalej sa udržiava vo forme. Športuje aspoň štyrikrát týždenne a prekypuje pozitívnou energiou.

Začínali ste s moderovaním veľmi mladá. Bolo pre vás ťažšie do toho vlaku nastúpiť alebo je ťažšie sa v ňom úspešne viezť už pekných pár rokov?

Aj jedno aj druhé, vtedy bola situácia oveľa náročnejšia. Kým sme sa dostali na obrazovku, museli sme absolvovať veľa hlasových cvičení, dostávali sme príležitostné ponuky, aby sme niekde raz za čas položili otázky, a režiséri a dramaturgovia nás sledovali. Až potom sa rozhodli, či vám dajú nejaký program.

Ako sa vám darí zladiť úlohu manželky a matky s náročnosťou povolania umelca na voľnej nohe?

S úsmevom. Som – našťastie – človek so zdravou pozitívnou energiou, vďaka čomu prekonávam rôzne prekážky. Viete, ja som na „voľnej nohe“ od roku 1992. Musím povedať, že niekedy závidím ľuďom pocit istoty, v našej práci ju nemáte, ale na druhej strane vždy s humorom hovorím, že môj najdôležitejší šéf je manžel, a to je v živote príjemné.

Máte už takmer dospelú dcéru. Prezraďte, ktoré vlastnosti zdedila po vás a ktoré po vašom manželovi?

Verím, že sa v nej prejaví dravosť a chuť presadiť sa, je veľmi inteligentná, bystrá, šikovná (to hovorí každá mama o svojich deťoch, ale deti potrebujú, aby sme ich podporovali), po manželovi má obrovský talent na hudbu, jazyky a čo má spoločné so mnou, je humor a z toho sa teším najviac.

Udržať pokope fungujúcu rodinu sa javí stále ťažšie. Čo by ste odkázali našim čitateľom?

To je ťažké, každý má iné predstavy o manželstve a vzťahoch, ale ak chcú prežiť pekný život vo dvojici, tak si treba stále partnera vážiť, obdivovať ho, pochváliť, potešiť sa s drobností a najmä všímať si pekné veci...

Máte nejaký tajný recept, ako vyzerať stále rovnako a byť v dobrej kondícii?

Na to stačí pozitívne myslenie, šport a pohoda v rodine.

Stali ste sa tvárou pripravovanej súťaže Super telo do plaviek, ktorú organizujú spoločne Rozadol fitness a Medical beauty. Čo vás na tomto projekte oslovilo?

Super myšlienka motivovať tých, ktorí si už od januára hovoria, že začnú...Viete, na to, aby ste sa cítili fajn, stačí málo, trošku rozbehať telo a dosiahnuť celkom dobrý pomer príjmu a výdaja a máte vyhrané... Ja nie som veľmi za diéty, ak sa naučíte jesť 5x denne a trošku menšie porcie, je to cesta k vášmu úspechu.

Máte pripravených pre súťažiacich aj zopár rád?

Už som to naznačila, ale možno dôležité je naučiť sa mať rád svoje telo také, aké je, skúsiť si v hlave zrovnať, čo chcete, a potom sa nebáť vstúpiť do „fitka“, kde vám určite dobre poradia. A ešte čosi, po prvých dňoch to určite nevzdávajte, ak vydržíte tých pár dní, prekonáte sa a naučíte sa mať radosť z pohybu.