Dovoľte prírode uľaviť vašim nohám

Máte sedavé zamestnanie alebo v práci dlhý čas stojíte? Tak to určite poznáte pocit mravčenia, ťažkých alebo dokonca opuchnutých nôh. Tieto prejavy sú prvými náznakmi problémov s cirkuláciou krvi v končatinách. Vo veku 30 rokov sa objavujú až pri 20 % žien a 3 % mužov, pričom s vekom výskyt stúpa.

Ako bojovať s boľavými nohami ?

Aby sa ťažkosti nestupňovali, treba ich riešiť. Na trhu existuje mnoho preparátov, jedným z tých kvalitných a osvedčených je výživový doplnok Varixinal, kombinácia štyroch liečivých rastlín. Svaly a žilový systém dolných končatín fungujú ako pomyselná pumpa, ktorá pomáha odvádzať krv z nôh smerom k srdcu. Pokiaľ dôjde k narušeniu tohto systému, napríklad v dôsledku straty pružnosti žilových stien, pri nedovieraní žilových chlopní a pod., pozorujeme hromadenie krvi v dolných končatinách a vznik problémov s cirkuláciou krvi. Ťažkosti s cirkuláciou krvi v oblasti končatín patria spolu s obezitou medzi najčastejšie civilizačné neduhy.

Príčiny problémov:

- Obezita – obezita prináša so sebou aj ďalšie zdravotné riziká, je preto namieste hmotnosť regulovať.
- Tehotenstvo – riziko vzniku vzrastá s počtom pôrodov.
- Genetická dedičnosť – ak sa prejavili ťažkosti u blízkych príbuzných, je pravdepodobný výskyt aj u potomkov.
- Životný štýl – dlhé státie, sedenie na stoličke, nedostatok vlákniny, vitamínu C, nosenie tesnej spodnej bielizne, vysokých podpätkov, málo telesného pohybu a fajčenie.

Desatoro pre zdravé žily

- Neprekrížte si nohy, keď sedíte.
- Nenoste príliš úzke nohavice, ktoré by mohli obmedziť cirkuláciu krvi v oblasti stehien a lýtok.
- Nenoste príliš vysoké podpätky, používajte kompresívne pančuchy.
- Snažte sa vyhnúť dlhému státiu či sedeniu.
- Relaxujte s nohami vo vyvýšenej polohe.
- Nezabúdajte na aktívny pohyb (chôdza, džoging, plávanie).
- Dávajte si pozor na svoju váhu.
- Vyhýbajte sa konzervovaným potravinám, smaženým jedlám, tabaku, alkoholu a soli.
- Jedzte stravu bohatú na vlákninu.
- Pravidelne užívajte prípravok Varixinal.
Ak nedodržiavate aspoň jeden z uvedených bodov, je pravdepodobné, že sa u vás ťažkosti s obehom krvi prejavia.

Bezpečne a prírodne

Príkladom doplnku stravy na prírodnej báze sú tablety Varixinal® od spoločnosti Walmark. Extrakt zo semien pagaštanu konského obsahuje bioflavonoid aescín, ktorý podporuje správny obeh krvi v žilách. Listnatec bodlinatý pozitívne ovplyvňuje elasticitu žilových stien, pomáha obmedzovať tvorbu opuchov a prispieva k pocitu sviežosti a ľahkosti nôh. Čučoriedky pôsobia ako antioxidanty a podporujú revitalizáciu unavených nôh. Štvrtou dôležitou rastlinkou je gotu kola pomáhajúca udržovať správny žilový obeh. Varixinal® navyše obsahuje aj vitamín C a antioxidant hesperidín, ktoré blahodarne pôsobia na stav cievnych stien.
Výsledky sledovania účinkov prípravku potvrdila aj prof. MUDr. Viera Štvrtinová, PhD., ktorá je jednou z uznávaných medzinárodných kapacít v oblasti angiológie a ktorá je predsedníčka Slovenskej angiologickej spoločnosti Slovenskej lekárskej spoločnosti.
Zloženie prípravku VARIXINAL predurčuje jeho úspešné použitie u pacientov s chronickými ochoreniami žilového systému dolných končatín. Jeho účinok bol sledovaný v skupine pacientov s kŕčovými žilami dolných končatín.
Po troch mesiacoch užívania došlo k zmierneniu subjektívnych ťažkostí pacientov, a to rôznych nepríjemných pocitov či dyskomfortu v oblasti dolných končatín, ako aj bolestí, pocitu opuchnutých nôh a kŕčov.
VARIXINAL možno odporúčať všetkým ľuďom trpiacim na ochorenie žilového či lymfatického systému, predovšetkým ľuďom s už vyvinutými kŕčovými žilami dolných končatín, ale aj v rámci prevencie u ľudí s pozitívnou rodinnou anamnézou žilových ochorení.
Teraz dostanete Varixinal 90 tabliet s 33 % zľavou a Varixinal 30 tabliet s gélom Varixinal za zvýhodnenú cenu!