Mužská okrasa alebo Ako je to s veľkosťou

V určitom zmysle sme tak trochu posadnutí hodnoteniami rôzneho druhu. Hodnotíme rýchlosť, šikovnosť, početnosť, hodnotíme veľkosť, výkonnosť, výnimočnosť. Sme skrátka takí. Našu potrebu hodnotiť pochopiteľne prenášame aj do tých najintímnejších sfér života. Ako radi posudzujeme ženské prsia. Sú malé, stredné, veľké, veľmi veľké? Majú tvar taký, onaký? A nezaostávajú ani muži s ich prirodzením. Je ten ich malý, primeraný, veľký? Tenký, hrubý? Má tvar vzrušujúci či skôr úsmevný? Takže ako to vlastne je?

Podľa jednej ankety, ktorú urobil časopis Playboy, by si tri štvrtiny mužov radi pridali ku svojej aktuálnej veľkosti aspoň dva centimetre. Podľa ankety ďalšieho časopisu bola s veľkosťou svojho prirodzenia nespokojná až polovica čitateľov. Pravdou ale je, že v princípe nemáme tak celkom jasno v tom, aké mužské partie môžeme považovať za veľké a pre ktoré je vystihujúce hodnotenie malý. Možno tiež povedať, že mužov ich parametre interesujú omnoho viac než ich partnerky. Tie, vo väčšine prípadov, nechodia s centimetrom v kabelke a nenútia svojich potenciálnych partnerov, aby najprv ukázali a dokázali, čo majú v nohaviciach, a až potom sa rozhodnú, či niečo bude, alebo nie. Ženy pozerajú na muža ako na súčet vlastností, fyzických a duševných. A len jednou z nich je aj veľkosť, prípadne tvar mužského prirodzenia. Pochopiteľne, k dešifrovaniu tohto parametra sa dostanú až vtedy, keď ich muž zaujal inými, voľným okom viditeľnými kvalitami.

Slovenský priemer je slušný

Ak by ste sa rôznych mužov a rôznych žien spýtali, aké mužské prirodzenie je podľa nich malé a aké veľké, dostali by ste zoznam tých najrozmanitejších čísel. Aké sú ale objektívne hodnoty? Podľa vedeckých štúdií pre našu populáciu mužov platia úplne iné parametre, než by sme si možno mohli myslieť. Bežná dĺžka bez erekcie je 6 až 10 centimetrov, priemerne 8 centimetrov a po prekrvení sa v našich končinách najčastejšie vyskytuje rozpätie 12 až 16 centimetrov, teda priemerne 14 centimetrov. Do ankety vyzval našich slovenských mužov aj jeden slovenský denník a po ukončení výpočtov prišlo na svet toto číslo: slovenský národný priemer máme 14,48 centimetra. A za ten sa vraj vôbec nemusíme hanbiť. Z európskeho hľadiska je to tak akurát, lebo aj prezervatívy sa vyrábajú podľa európskej miery na dĺžku 15,2 centimetra. Ak ale túžite po presnejšom hodnotení či už seba, alebo svojho partnera, tu sú čísla, s ktorými pracujú sexuológovia. Ide o pokojné štádium. Za malý sa považuje ten, ktorý má medzi 6 až 7,5 centimetra, stredný má medzi 7,6 a 8,5 centimetra a za veľký sa môže považovať ten, ktorý má v pokojnom stave 8,6 až 10 centimetrov. Za abnormálne malé považujú odborníci mužské prirodzenie kratšie ako 5 centimetrov so šírkou 2,2 centimetra. Ako ale dodávajú, aj tu by mohlo dôjsť k mylnej interpretácii, lebo väčšinou prirodzenia extrémne malé sa v čase prekrvenia dokážu extrémne zväčšiť. A to tak, že sa potom môžu pokojne stať konkurenciou pre ostatné, v škále normálu sa vyskytujúce mužské okrasy.

Ženám stačí tak málo

Samozrejme, nájdu sa aj muži z opačnej strany škály, teda muži s extrémne vyvinutými mierami, s ktorými sa nezriedka radi prezentujú v pornofilmoch. Bolo by na škodu veci, keby ženy pozerajúce takýto typ filmovej produkcie podľahli klamnému presvedčeniu, že nejako takto by mal byť vybavený každý normálny chlap. Ako vravia sexuológovia, ženy z fyziologického hľadiska nepotrebujú zase až tak veľa. Ženské prirodzenie má priemernú dĺžku desať centimetrov, pričom najvýraznejšie sa prekrvuje jeho prvá tretina. Z čisto logického hľadiska by potom žene mal stačiť aj muž s triapolcentimetrovým pohlavným orgánom. Pre objektívnosť treba ešte dodať, že ženy majú z príliš veľkých mužských prirodzení skôr strach, než by po nich bezhlavo túžili. Obávajú sa, že milovanie s takýmto mužom by mohlo byť nepríjemné až bolestivé.Dosť bolo ale čísel, pozrime sa na veci z praktického uhla pohľadu. Alebo aj z pohľadu prírody. Tá nás totiž aj v týchto prípadoch učí, že paradoxy môžeme očakávať všade, aj tam, kde by sme to nečakali. Alebo že nie je všetko zlato, čo sa blyští, alebo aj pod veľkým bralom malý zajko býva. Veď všetky tieto úslovia, porekadlá a metafory určite poznáte aj vy. A za pravdu im dávajú aj odborníci. Ako potvrdzujú roky štúdií, pozorovaní a skúseností, urastenými prirodzeniami so statnými mierami ani zďaleka nedisponujú fyzicky urastení chlapi, ale ich opak. Šťúply, štíhly, ako sa hovorí kde nič – tu nič chlap, a keď sa vyzlečie, môže sa popýšiť hotovým skvostom. Naopak, borci so svalnatými chrbtami, stehnami ako kyjaky to už v prípade pohlavného orgánu zase až tak skvostné nemajú. Pochopiteľne, aby sme sa niekoho nedotkli, aj v prípade týchto konštatovaní platí: česť výnimkám.Celkovo sa však zaznamenáva jeden pozoruhodný úkaz. Čím civilizovanejšie etnikum, tým menšie prirodzenia má jeho mužská časť. Čím divokejšie, primitívnejšie skupiny obyvateľov, tým väčšie pohlavné orgány má ich mužské osadenstvo. Možno preto sa napríklad o takých Afričanoch hovorí, že majú veľké prirodzenia a sú väčší samci ako belosi. Ani tu však netreba veriť všetkým mýtom. Možno sú Afričania v určitých partiách svojho tela urastenejší, ale možno majú na druhej strane slabšiu výdrž. Ktovie. To naše štúdie nehovoria.

Zväčšovanie je stále v kurze

Samozrejme, pri otázke veľkosti mužského pohlavia sa často diskutuje aj o tom, čo možno urobiť pre jeho prípadné zväčšenie. Áno, ide to aj chirurgickou cestou. A často dokonca o tento zákrok žiadajú muži, ktorí patria k tým lepšie vybaveným. Oni i ďalší záujemcovia by mali vedieť, že chirurgickou cestou možno mužský pohlavný orgán zväčšiť maximálne o dva centimetre. Pridávaním tukového tkaniva možno dosiahnuť aj zhrubnutie. Tento efekt je však len dočasný. Tuk sa totiž časom začne vstrebávať, a teda miznúť. Napriek tomu sa napríklad v Amerike nájde rad chirurgov, ktorí tento zákrok svojim pacientom radi, za symbolických 5 900 dolárov, vykonajú.Menej dramatickými formami, prostredníctvom ktorých možno dosiahnuť zväčšenie alebo lepšie spevnenie mužského prirodzenia, sú rôzne pomôcky. Napríklad vákuové pumpy, ktoré vytvoria podtlak a ten navodí erekciu. Alebo rôzne škrtiace krúžky, ktoré na istý čas priškrtia reguláciu krvi a dôsledok sa dostaví v krátkej chvíli. K asi najčastejším spôsobom zväčšovania mužských partií a skvalitňovania ich stoporenia patria rôzne krémy, balzamy, ale aj rozmanité prezervatívy s predlžujúcim, zhrubujúcim či zdrsňujúcim efektom.
Pravdou je, že kvalitný sexuálny život je jednou z podmienok vyrovnaného, harmonického života, ktorý dáva človeku pocit spokojnosti a šťastia. A pravdou je aj to, že do určitej miery tu svoju rolu zohráva aj muž so svojimi kvalitami. Znovu však treba pripomenúť, že význam veľkosti mužského prirodzenia netreba dramatizovať. Predovšetkým v hlavách mužov by malo nastať obdobie osvietenia. Lebo inak vzniká dojem, že po väčšom prirodzení netúžia kvôli žene a jej vyššej miere uspokojenia a šťastia, ale že po ňom bažia hlavne preto, aby si posilnili svoje ego. Akoby vážne verili tomu, že čím väčší pohlavný orgán majú, tým väčším (silnejším, inteligentnejším, mužnejším, výkonnejším, žiadanejším) chlapom sa stávajú.

Autor
Martin Garby, Zdroj Gustáv Murín, Abeceda sexu a erotiky