Lyda a jej celulitída

Lyda je kočka. Aspoň kolegovia to o nej hovoria. Dlhé plavé vlasy, dlhé štíhle nohy, pás útly, boky tak akurát. Aj sa pekne oblieka, moderne, sexi, takže pohľady mužskej časti našej firmy sú pochopiteľné. Rovnako ako ich rečičky o tom, čo by robili, keby s ňou niekde boli sami, aké má krásne telo a aká to len musí byť radosť uzrieť ju, ako ju Pán Boh stvoril.

Život býva niekedy riadny beťár. Lebo vedenie našej firmy jedného pekného dňa rozhodlo, že nás – radových a inak často prehliadaných zamestnancov – zoberie na pár dní do tatranského welneshotela, aby sme sa trošku vyvenčili, prišli na iné myšlienky. Mali sme tam potužiť naše organizmy a utužiť naše vzťahy. Všetky procedúry zadarmo, konzumácia v cene. Kto by odolal. A keď chlapi zistili, že sa pôjde do bazéna, tešili sa z toho viac, ako zo sľubovaných thajských masáží. Veru tak, život im priniesol šancu vidieť našu Lydku… Síce nie celkom tak, ako ju Pán Boh stvoril, ale aspoň o čosi odhalenejšiu než v bežný pracovný deň.
My ostatné devy nie tak celkom prírodou obdarené sme si aj vraveli, že bazén asi vynecháme, lebo v konkurencii s našou Lydkou zrejme neobstojíme, a tiež sme uznali, že nám stačí vlastný sebakritický pohľad na naše nedostatky a už k tomu nepotrebujeme sarkastické poznámky našich kolegov. Zvažovali sme do poslednej chvíle. Masáže, pílingy, solárka, kozmetické služby, aj tú oxygenoterapiu sme si objednali. Len ten bazén sme do programu váhali zaradiť.
Potom ale jedna z nás povedala, že sa báť nemusíme, veď budeme v prevahe. A tí naši chlapi-kolegovia, ak nás aj uvidia v plavkách, neuvidia nič, čo by už predtým neuzreli. Veď tie ich polovičky tiež nie sú žiadne modelky, tak sa predsa nebudeme hanbiť. A tak aj bolo. Vyrútili sme sa do vody, čvachtali sme sa ako malé deti, až sme celkom zabudli na tie naše mindráky. Vtom sme ale zbadali, ako sa otvárajú dvere ženskej šatne a ako do bazénového priestoru vchádza naša Lydka. Chlapi spozorneli, jeden chudák si aj logol tej stokrát dezinfikovanej vody, čo zabudol plávať od vzrušenia. Že vchádza do bazéna s mejkapom, sme všetky zaregistrovali okamžite. Naša Lydka musí byť hviezda aj vo vode. No keď prišla bližšie, my ženy sme len ťažko premohli smiech a chlapi zdúpneli. Naša Lydka, predstavte si, mala na stehnách zozadu takú hroznú celulitídu, že by si ju musel všimnúť aj slepý. Ona asi nie, lebo sa ku schodíkom niesla ako pávica. A keď potom po nich začala zliezať otočená chrbtom k nám, čo sme už bazén okupovali, naskytol sa mužom detailný pohľad na to, čo asi ani vidieť nechceli. Huspeninové nohy ich dokonale odradili. Zázrak sa nekonal, Lydka chlapcov do varu nedostala.
Pri večeri a pri vínku nás naši kolegovia častovali všelijakými rečami. Jednu chválili, ako dobre pláva. Aby nie, keď plávanie robila takmer profesionálne. Druhú, že teda nič v zlom, ale má fakt dobré prsia a mohla by pokojne nosiť aj väčšie výstrihy. Nebudem klamať, dobre sa to počúvalo. Ženu vždy poteší, keď si chlap všimne niektorú z jej predností. A Lydka, herečka naša neobjavená, nič. A nemyslite si, že snáď my ostatné sme pomarančovej kôry ušetrené. Len sa zase raz potvrdilo to, čo vlastne my ženy vieme, ale občas na to zabúdame. Pre chlapa nemusí byť žena dokonalá, ale zaujímavá. Ak aj je nositeľkou nejakého toho kozmetického prehrešku, nevadí, ak je nositeľkou aj niečoho príťažlivého, zaujímavého. Kolegom naše stehná a brušká nevadili, ani strie, ani celulitída, lebo sa s nami vybláznili, zasmiali, uvoľnili. Lydka sa tam trepotala ako kačka na jazere a na nás, podľa nej nedokonalé, pozerala zvrchu. Iste čakala, že tak ako muži slintali v práci, budú slintať aj vtedy, keď ju uvidia v strohom, dvojdielnom, na materiál úspornom kúpacom úbore. No nestalo sa.
Aj nám jej bolo ľúto, ale veď viete, aké my ženy sme. Konečne sme objavili jej slabú stránku. Konečne sme aj my boli hviezdy. Ale dobrá nálada, trocha vínka, trocha tanca zlomili našu typicky ženskú pomstychtivosť a zaviedli sme reč na naše telá a ich nedostatky. A do debaty sme pribrali aj Lydku.
Chúďa, takmer onemela, keď sa dozvedela, ako jej štíhle nohy vyzerajú, keď nie sú v silonkách so vzorom či vo vypasovaných rifliach. Za svet nemohla pochopiť, kedy sa jej to stalo, keď doteraz vraj bolo všetko v poriadku. To sme posúdiť nevedeli, lebo odhalenú sme ju videli po prvýkrát. Ale dobrými radami sme nešetrili. Keďže my sme svoju kôru pomaranča objavili už dávno, máme svoje skúsenosti. A tak sme prebrali všetky anticelulitické krémy, gély, všetky na boj s celulitídou zamerané kozmetické procedúry. Pohovorili sme o význame masáži, športu, sem-tam nejakej diétky a hlavne, to máme vyskúšané, v lete pomáha opálenie. Vážne. Opálená koža vyzerá vždy lepšie ako biela či ružová. Chvalabohu za to, že opaľovať sa už môžeme aj so samoopaľovacími krémami či v solárkach. Skrátka a dobre – skúsená žena si vie poradiť v každej situácii. Len treba vedieť, že nastala…