Hotel LOFT - história Štefánikovej ulice ako honosného bulváru a život aristokracie

Hotel, v ktorom sa vrátite v čase. Odkazuje na históriu ulice ako honosného bulváru s palácmi mešťanov a aristokracie. Ukrytý medzi stromami s výhľadom do prezidentskej záhrady – to je jedinečný hotel v centre Bratislavy.

Exkluzívny výhľad priamo do záhrady

Prezidentského paláca? Tak ten sa vám len tak hocikde nenaskytne. Schovaný v tieni vysokých stromov, na jednej strane nenápadný a na druhej zas ohúri svojimi priestormi – to je štvorhviezdičkový Hotel LOFT.

 

Ako v 19. storočí, keď sa bulvárom v centre hlavného mesta zvykli prechádzať bohatí mešťania. Presne tak sa budú cítiť jeho hostia. Na druhej strane – druhým smerom ich zas očarí industriálny štýl. Áno, svojské, ale o to výnimočnejšie spojenie historického s industriálnym štýlom, ktoré spolu perfektne ladí.

 

Spomínaný hotel poskytuje ubytovanie v dvoch budovách, pričom každá z nich má svoj osobitý štýl. Tento štýl nemôže chýbať aj vychýrenej hotelovej reštaurácii Fabrika, ktorú okrem skvelej kuchyne robí výnimočnú aj vlastný pivovar.

 

Poďme ale ešte na chvíľku k samotným priestorom. „Originálne ubytovanie sa tu snúbi s dokonalým zariadením a službami. Prekrásny hotel z dvoch ulíc upúta pozornosť nejedného okoloidúceho na prvý pohľad. Spája totiž v sebe prvky paláca, retra a industriálneho štýlu,“ opisuje jedinečnosť čarovného miesta český projekt Amazing Places. Podľa nich spĺňa LOFT požiadavky aj tej najnáročnejšej klientely. Svoju jedinečnosť ukrýva v dvoch budovách – historickej (izby Wilson) a modernej (izby LOFT).

 

Nádych histórie

Historickú časť Wilson Palace citlivo zrekonštruovali, môže sa pochváliť piatimi hviezdičkami a s ponukou 10 izieb. Pomenovanie dostala nie náhodou. „Týmto názvom chceme nadviazať jednak na históriu Štefánikovej ulice ako honosného bulváru reprezentatívnej triedy, palácov bohatých mešťanov a aristokracie z prelomu 19. a 20. storočia,“ píše sa na stránke hotela.

 

Poďme ešte hlbšie do histórie – prečo Wilson? „Zároveň chceme odkázať na krátke obdobie v dejinách Bratislavy, kedy sa po skončení 1. svetovej vojny istý čas nazývala aj Wilsonovým mestom na počesť vtedajšieho amerického prezidenta Woodrowa Wilsona, ktorý podporil úsilie Slovákov a Čechov o slobodu a demokratický štát.“

 

Moderné vybavenie

Moderná a oveľa väčšia budova na Spojnej ulici ponúka i väčší výber ubytovania, a tak si hostia môžu vyberať až zo 111 nadštandardne vybavených izieb so štyrmi hviezdičkami – dvojlôžkové, trojlôžkové a rodinné. Na privítanie je pripravená fľaša vína, hostia si môžu kedykoľvek pripraviť vynikajúcu kávu v originálnom stroji Francis Francis.

 

Naspäť v čase…

Vedeli ste o tom, že historická budova bola postavená v roku 1891 na objednávku hlavného mestského lekára Dr. Vojtecha Tauschera, ktorý bol tiež lekárom bratislavského dvora Fridricha Habsburského, poslancom za mesto Prešporok? Bol tiež zakladateľom detskej nemocnice a uznávaným alpinistom.

 

Keď štýlovo, tak poriadne. Prečo? Palác je postavený v eklektickom štýle – vidieť to v bohatej výzdobe s dekoračnými prvkami od renesančno-barokových až po rokokové. Podobne bohato bol dekorovaný aj interiér. V 30. a 40. rokoch minulého storočia sa urobili stavebné úpravy a uzavrela sa loggia na západnej fasáde, dnes obývacia časť apartmánu.

 

Budova je od roku 1963 vyhlásená za národnú kultúrnu pamiatku. Ďalšia rekonštrukcia objektu bola v rokoch 1978-1980 s cieľom prispôsobiť ju pre potreby Zväzu žien, ktorý tu sídlil až do roku 1989. Autorkou vitráže na schodišti historickej budovy je výtvarníčka Kveta Gandlová.

 

Vlastné pivo a skvelé jedlo

Hostia však okrem ubytovania ocenia už spomínanú reštauráciu FABRIKA The Beer Pub. Je otvorená od mája 2014. Domáce špeciality, svetová kuchyňa, niečo k pivu – to nemôže chýbať. Milovníci hamburgerov si prídu tiež na svoje, vyskúšať môžu Fabrika burger. Navyše tu máte možnosť ochutnať čapované pivo domácej výroby z pivovaru Fabrika, ktorý sa nachádza priamo v priestoroch reštaurácie.

 

Zážitok a relax v jednom

Jedinečné ubytovanie, služby a gastronómia v centre hlavného mesta sľubuje zážitok či už tu skončíte na pracovnom obede, firemnej akcii, alebo si odskočíte do Bratislavy na výlet, prípadne hľadáte vynikajúcu masáž v meste. Neoľutujete...

 

Pripravila: Martina Baumann

Zdroj fotografií: Amazing Places

www.amazingplaces.sk

Patrí do vydania