Obklopte sa farbami, zabudnite na cigaretový dym a dajte priestor rozmanitosti

Jarné mesiace sú svieže, príroda sa prebúdza, ľudia trávia čoraz viac času vonku a všade naokolo vidieť a cítiť farby, rozmanitosť a závan sviežosti. Ten správny čas, aby fajčiari, ktorí nedokážu prestať fajčiť, siahli po lepšej alternatíve.

Stres ako spúšťač fajčenia – to je stará známa vec. Práve pri neľahkých životných situáciách, problémoch v rodine či v zamestnaní, sa cítime často pod tlakom. To však nie je všetko, samotná pandémia, jej dôsledky a v neposlednom rade aj celková situácia v spoločnosti, nášmu zdraviu neprospieva – stres nám dáva zabrať. Bývalí fajčiari to majú ešte náročnejšie, preto častejšie siahnu po cigarete vtedy, ak sa cítia byť pod veľkým tlakom. Neistota a stres tak môžu negatívne ovplyvniť práve bývalých fajčiarov. Tieto problémy sú totiž častými faktormi recidívy – návratu k fajčeniu po abstinencii.

 

Ako si pomôcť pri motivácii? Je to síce staré klišé, ale pri zlozvykoch účinne – siahnite po fyzickej aktivite, nastavte si ciele, ktoré by ste chceli dosiahnuť a pozrite sa, čo viete urobiť so svojimi zlozvykmi. A na mnohé existujú aj riešenia – alternatívy. V prípade fajčiarov to môžu byť práve bezdymové zariadenia, ktoré prinášajú revolúciu vo vychutnávaní si tabaku bez vedľajších produktov horenia. Konkrétne hovoríme o bezdymovej alternatíve IQOS, ktorá aktuálne prichádza na slovenský trh vo svojej jedinečnej limitovanej edícii – a presne ako jar, tak aj táto „limitka“ je pestrofarebná a rozmanitá. IQOS 3 DUO WE prináša svieže farby, z ktorých nebudete vedieť spustiť zrak.

 

Je návykový, ale…

Poďme sa však ešte pozrieť na zopár faktov o nikotíne. Vedeli ste, že príčinou ochorení nie je nikotín? Odborníci, vrátane vedúceho úradu pre zdravotníctvo USA (U.S. Surgeon General) a Kráľovského kolégia lekárov vo Veľkej Británii (UK Royal College of Physicians) súhlasia s tým, že nikotín, hoci je návykovou látkou, nie je primárnou príčinou vzniku ochorení súvisiacich s fajčením. Ochorenia súvisiace s fajčením sú vyvolané predovšetkým inhaláciou škodlivých látok, ktoré sa z veľkej časti vytvárajú pri spaľovaní tabaku, a tak nikotín nie je ich primárnou príčinou.

 

Bezdymové zariadenia sú kľúčom k hľadaniu alternatív ku klasickým cigaretám. Pozrime sa na to, čo presne hovoria čísla. Viac ako 15 miliónov dospelých fajčiarov po celom svete prešlo na systém nahrievaného tabaku a prestalo fajčiť úplne. Najlepšie riešenie je v prvom rade prestať s fajčením úplne. Ak však už dospelý fajčiar nedokáže so svojím zlozvykom skoncovať úplne, lepšie riešenie je hľadanie bezdymových alternatív

 

Tyrkysový a štýlový

Bezdymová alternatíva v podobe spomínanej limitovanej edície v príjemnom prevedení tyrkysovej farby prináša sviežosť a rozmanitosť – a obe k jari patria. Nápaditý bočný kryt zas dodáva zariadeniu šmrnc a celkový dizajn eleganciu. IQOS 3 DUO WE prichádza na Slovensko v apríli - v predaji je od 6. apríla 2022.

 

IQOS 3 DUO WE je inšpirovaný pestrou škálou farieb a jeho budúci majiteľ alebo majiteľka odzrkadľuje určitú dávku individuality a autenticity. Limitovaná edícia je pre všetkých dospelých užívateľov bezdymových zariadení alebo dospelých fajčiarov, ktorí chcú byť jedineční a túžia byť IN. Nová edícia prichádza s limitovanou kolekciou vrchných krytov rovnako vo sviežich farbách.

 

Aj IQOS 3 DUO WE tabak nespaľuje, ale nahrieva a nie je zdrojom pasívneho fajčenia. Aerosól, ktorý sa uvoľňuje pri jeho používaní, nezadymí miestnosť. Obsahuje významne menej škodlivín ako cigaretový dym, pričom je zložený prevažne z vodnej pary, nikotínu a glycerínu.

 

Bezdymové zariadenia IQOS nie sú bez rizika. Dodávajú nikotín, ktorý je návykový. Sú určené len pre dospelých, ktorí by inak pokračovali vo fajčení alebo užívaní iných nikotínových výrobkov.

 

Patrí do vydania