Jedinečný VITAMÍN C

Nie je žiadna náhoda, že mnohí z nás podľahnú vyčíňaniu vírusov práve počas hektického jarného obdobia, kedy zimná absencia slnečných dní, ako aj čerstvej zeleniny a ovocia, negatívne ovplyvňujú náš imunitný systém. Vzpružme svoju odolnosť účinným prírodným vitamínom C!

Nie je žiadna náhoda, že mnohí z nás podľahnú vyčíňaniu vírusov práve počas hektického jarného obdobia, kedy zimná absencia slnečných dní, ako aj čerstvej zeleniny a ovocia, negatívne ovplyvňujú náš imunitný systém. Vzpružme svoju odolnosť účinným prírodným vitamínom C!

 

Silný partner imunity

Vitamín C možno jednoznačne označiť za najznámejší a najrozšírenejší vitamín – patrí mu až 80 percent z celkovej potreby vitamínov na podporu nášho zdravia. Je jedinečný posilňujúci prostriedok, ktorý zvyšuje obranyschopnosť nášho organizmu nielen proti chrípke a prechladnutiu, ale aj proti širokému spektru ďalších ochorení. Silný imunitný systém, posilnený vitamínom C, je naším hlavným spojencom pri prevencii proti vírusom, ale aj pri rýchlom zastavení ich nezadržateľného postupu. Keďže vitamín C aktivuje biele krvinky, ktoré hrajú dôležitú úlohu v boji proti chorobám, organizmus potrebuje mať k dispozícii jeho bohatú zásobu. Telu je nevyhnutné dodávať ho pravidelne, nedokáže si ho totiž syntetizovať samé. Jeho jediným zdrojom sú strava a výživové doplnky.

 

Prírodné zdroje vitamínu C

Vitamín C sa nachádza najmä v šípkach, citrusových plodoch, čiernych ríbezliach, čučoriedkach, jablkách, hruškách, zelenej paprike, kalerábe, karfiole, rajčiakoch, kapuste, špargli, zemiakoch, chrene, keli, žeruche či šťave rakytníka.

 

Vysoký efekt – priebežné vstrebávanie

V rámci doplnkov výživy sú pre organizmus najprijateľnejšie vitamíny, získané z prírodných surovín najmodernejším biotechnologickým procesom, ktorý biologicky aktívne látky chemicky nemení a nezbavuje ich prirodzených vlastností - hoci kanadské vitamíny Jamieson. Či už v podobe klasických tabliet alebo špe­ciálnych tabliet na cmúľanie vyrobených z extraktov ovocia s obsahom podpornej zmesi rutínu, hesperidínu, bioflavonoidov, malpígie a šípok napomôžu počas zimy utužiť imunitu celej rodiny a znížiť tak riziko chrípky či prechladnutia na minimum. Podľa posledných výskumov dostať ich do krvi a tkaniva rovnomerne na dlhší čas umožňuje systém postupného uvoľňovania. Uplatňuje sa aj pri Vitamíne C s postupným uvoľňovaním Jamieson. Vďaka unikátnej technológii sa tento dôležitý vitamín uvoľňuje do organizmu počas dňa cca 9 hodín. Jeho výhodou je tak priebežné vstrebávanie, čo znásobuje jeho účinnosť. Hodnotné patentované zloženie môže tak podporiť imunitu, vitalitu a optimálne zdravie celej rodiny.

 

Až 360 testov kvality

Patentované výrobné postupy a kontrola na každom stupni sú zárukou kvality a čistoty, čím sa doplnky výživy Jamieson líšia od produktov iných výrobcov. Vyrábajú sa za štandardizovaných technologických podmienok – podľa najmenej 360 kontrolných testov kvality, ktoré zabezpečujú maximálnu aktivitu a biologickú dostupnosť účinných látok.

 

Podpora syntézy kolagénu

Vitamín C drží záštitu aj nad tvorbou kĺbového kolagénu a pri pravidelnom používaní sa aktívne zúčastňuje regenerácie kĺbov. Podporou trenia vo vnútri kĺbov priaznivo ovplyvňuje mobilitu a flexibilitu pohybového aparátu. Napomáha udržiavať vitálne hlavne klzné plochy kĺbov, ktoré sú pri chôdzi najviac opotrebovávané. Vďaka spolupráci pri výrobe kolagénu, najdôležitejšej stavebnej bielkoviny v našom tele, ktorá je neoddeliteľnou súčasťou nielen štruktúry kĺbov, ale aj väzov, šliach a kostí, ale aj pre jeho priaznivý dopad na znižovanie bolesti a opuchov pri zápaloch kĺbov, je pre organizmus doslova nenahraditeľný. Klinické výskumy poukázali aj na jeho schopnosť chrániť celistvosť medzistavcových platničiek a tým pomáhať predchádzať problémom s chrbticou a zlepšovať hybnosť. Priaznivo ovplyvňuje tiež udržanie kolagénu v kostiach – ten je následne schopný fixovať v nich vápnik a fosfor na zabezpečenie ich pevnosti.

 

Záštita dlhovekosti

Ako prvý dokázal vitamín C (kyselinu askorbovú) laboratórne izolovať nositeľ Nobelovej ceny dr. Albert Szent-Gyorgyi, ktorý sa dožil 93 rokov. Laboratórne ju syntetizoval Linus Pauling, nositeľ 2 Nobelových cien – za chémiu a za mier – ktorý sa rovnako dožil 93 rokov. Je dlhovekosť u oboch vedcov náhodná? Alebo je dôsledkom toho, že obaja počas svojho života užívali kyselinu askorbovú, ktorá je silným antioxidantom? Jej denný príjem posilňuje imunitný systém a ponúka vynikajúcu prevenciu proti infekčným chorobám a prechladnutiu. Tento klasický vitamín vplýva na veľa životne dôležitých funkcií – nielenže posilňuje imunitný systém, ale zabezpečuje aj ochranu ciev a srdca, podporuje pamäť, postreh a sústredenosť, pomáha pri onkologických ochoreniach – mnohé štúdie potvrdzujú, že spomaľuje rast nádorov. Pozitívne pôsobí pri liečbe zeleného zákalu, ako prirodzené antihistaminikum zmierňuje alergie a napomáha telu zbaviť sa škodlivých látok. Má priaznivý vplyv na regeneráciu organizmu, prináša energiu a vitalitu.

 

Posila životne dôležitých pochodov

– Vitamín C pomáha zaktivizovať obranné funkcie organizmu – vďaka pozitívnemu dopadu na zvyšovanie hladiny interferónu, podporuje zároveň aj zvyšovanie hladiny a účinnosti protilátok.

– Napomáha ochrane pred zvýšenou záťažou pri rádioterapii či chemoterapii.

– Je potrebný pre fenylalanínový a tyrozínový metabolizmus aminokyselín.

– Participuje na tvorbe hormónov štítnej žľazy, ktoré v organizme regulujú rýchlosť látkovej premeny.

– Jeho dostatočná hladina priaznivo ovplyvňuje odbúravanie cholesterolu a pomáha regulovať krvné tuky.

– Podporuje vstrebávanie vápnika – pomáha zamedziť vytváraniu nerozpustných zlúčenín vápnika v čreve.

– Až päťnásobne zlepšuje vstrebávanie, uskladnenie a využitie železa.

– Výrazne sa podieľa na podpore účinkov vitamínu E, betakaroténu, vitamínov B5, B6, B12, kyseliny listovej a bioflavonoidov.

 

Ochrana pred stresom

Vedeli ste, že takmer všetky zvieratá si dokážu vyprodukovať vitamín C samé? Podľa časopisu Focus domáci potkan je schopný „vyrobiť si” denne v závislosti od stresu od 5 do 100 g vitamínu C! Čím viac stresu, tým viac vitamínu z vlastnej produkcie... Človek, opice a morské prasiatka túto schopnosť nemajú. Opice a morské prasiatka prijímajú dostatočné množstvo vitamínu C v potrave. A čo ľudia? Keďže podľa výskumu vitamín C v gramových dávkach zvyšuje stresovú toleranciu, znižuje krvný tlak, ako aj hladinu stresového kortizolu, je nevyhnutné, aby sme si ho pravidelne dopĺňali. Poskytuje efektívnu ochranu pred oxidatívnym stresom a jeho dostatok sa podpisuje aj pod zlepšenie symptómov, ako sú strach a depresia. Céčko je jeden z najdôležitejších anti­oxidantov podporujúcich činnosť mozgu, jeho najvyššie koncentrácie sa nachádzajú v nervových bunkách.

 

Patrí do vydania