Stačí sa len rozhodnúť a túžba sa zmení na skutočnosť

Túžiť po vlastnom bývaní nie je nič nezvyčajné. Prešli alebo prechádzame si tým všetci. Presný model, kedy by sa mal človek osamostatniť, zrejme neexistuje. Na každého raz dôjde.

Takto zvykli rozprávať naši prarodičia. Oni ešte zažili časy, keď bývalo viac generácií pod jednou strechou. Možno práve z tých čias pramení naša túžba po vlastnom bývaní. Chcieť mať vlastnú strechu nad hlavou vôbec nemusí súvisieť s vekom, ale skôr s vnútorným pocitom niečo v živote dokázať, vedieť sa postarať o seba a o svoju rodinu. A ako sa k nej dá dostať? V podstate veľmi jednoducho. Stačí sa rozhodnúť.

 

Jedno miesto, veľa možností

Keď zistíte, že nastal čas na zmenu bývania, poznáme miesto, kde vám určite dobre poradia. Za 26 rokov svojej existencie v ňom odborníci nazbierali naozaj veľa skúseností. Poznajú životné situácie ľudí v každom kúte Slovenska. Tým miestom je Prvá stavebná sporiteľňa. Špecialisti na financovanie bývania z PSS vám poradia bez ohľadu na to, koľko máte rokov. Veď v každom veku ľudia túžia bývať podľa svojich predstáv. Možno sa práve vy nájdete v niektorej z nasledujúcich skupín.

 

Mládež

Ak ste ešte mladí, študujete, nemusíte utekať z rodičovského hniezda hneď po dovŕšení plnoletosti. Pokojne doštudujte, ale už teraz myslite na to, ako a kde budete bývať. Keď už máte akú-takú predstavu, začnite si sporiť v PSS. Nezabudnite, že podľa najnovšej legislatívy vám banky požičajú na bývanie najviac 80 % z ceny nehnuteľnosti a zvyšok si musíte doplniť z vlastných zdrojov. Práve preto je dôležité začať so sporením čo najskôr. Vyčleňte si čiastku, ktorú budete vkladať na účet stavebného sporenia, a uvidíte, ako vám budú úspory rásť. Že neveríte? PSS tým, ktorí sa rozhodli sporiť, pridá k základnej úrokovej sadzbe z vkladov percentá navyše.

 

Ľudia v produktívnom veku

Vašou výhodou je, že svoju ekonomiku máte vo vlastných rukách. Poberáte príjem, s ktorým ste sa naučili hospodáriť. Môžete si v PSS sporiť i využiť niektorý z ponuky jej výhodných úverov. Či chcete rekonštruovať, kupovať alebo stavať, na každý účel má PSS riešenie. Neverili by ste, ale úvery v PSS sú odteraz výrazne dostupnejšie pre všetky príjmové kategórie. Na kúpu je vhodný medziúver zabezpečený nehnuteľnosťou do 170 000 €. Na rekonštrukciu postačí aj taký, pri ktorom nemusíte použiť svoju nehnuteľnosť ako zábezpeku. Pre sporiaceho klienta PSS až do výšky 50 000 €. Medziúvery v PSS majú maximálne 30-ročnú splatnosť a teraz aj mimoriadne nízku úrokovú sadzbu. Ak sa vám vo vašom už zabývanom príbytku nechce nič zásadné meniť, oživte ho drobnou modernizáciou. Využiť na to môžete úver na vybavenie domácnosti do výšky 7 000 € a so splatnosťou 8 rokov.

 

Seniori

Ani by ste neverili, akú dôležitú funkciu v rodinných financiách zohrávate. Idete príkladom svojim deťom i vnúčatám. Učíte ich zodpovednému prístupu k peniazom a stále im dokážete aj prispieť. Ste vo veku, v ktorom si bývanie prispôsobujete vlastným potrebám. Ak máte nasporené v PSS, máte k dispozícii úvery s podmienkami, ktoré zvládnete splácať aj napriek skromnejším príjmom. Iste, váš vek vám neumožní využiť maximálnu dobu splatnosti úveru, až 30 rokov, no vďaka predchádzajúcemu sporeniu získate medziúver s mimoriadne výhodnou úrokovou sadzbou. Veď, presvedčte sa sami.

 

PSS vám vyjde v ústrety!

Neváhajte sa informovať a zavolajte na telefónne číslo 02/58 55 58 55 alebo kontaktujte niektorého z obchodných zástupcov zo zoznamu na www.pss.sk.

Patrí do vydania