Jarný detox

S prichádzajúcou jarou začíname vnímať nielen krásu zobúdzajúcej sa prírody, ale častejšie sa na seba pozeráme v zrkadle, hodnotiac svoj zovňajšok. Musím však povedať, že jarný detox by sa mal týkať aj našej duše. Všetko v nás – každá bunka by sa mala prebrať a dostať výživu v podobe správnej stravy a kvalitných doplnkov výživy.

Zelená jar

Farba jari je zelená a to nie je náhoda. Zelená farba by mala prevažovať aj na tanieri. Pomaly môžeme zasa jesť potraviny s ochladzujúcim charakterom, ktorých budeme s pribúdajúcim teplým počasím konzumovať stále viac.

 

Ja milujem zelené potraviny. Jačmeň a chlorella sú mojimi spolupútnikmi už vyše 12 rokov. K tomu som už vyše 4 rokov popíjam chlorofyl z Calivity.

 

Jačmeň nám pomôže detoxikovať telo od všetkého, čo doň nepatrí, a pomaly odkysľuje celý organizmus. Má pH materského mlieka, čo je 7,3. Navyše sýti naše telo živinami, ktoré nám po zime chýbajú. Ak sme zdraví a potrebujeme sa len posilniť, stačia nám dve dávky denne po 1 čajovej lyžičke. Ale ak máte vážnejší zdravotný problém – ste onkologický pacient alebo trpíte cukrovkou, dnou, dlhodobo chabou imunitou –, vtedy pite aj 2 polievkové lyžice denne. Musím povedať, že za tie roky, čo „zelenáče“ distribuujem, na jačmeň sa sťažovali len dvaja ľudia! A aj to bolo len v tom, že im nechutí... Jačmeň nemá kontraindikácie – iba pred ožarovaním pri onkologických chorobách ho treba na týždeň vynechať. Pri problémoch so žalúdkom treba tiež opatrnejšie – pozvoľnejšie užívanie.

 

Chlorella

Chlorella je sparingpartnerom jačmeňa. Ona totiž celé črevo nielen vyčistí, ale aj vyhojí miesta, ktoré trpia zápalom. Všetko, čo sa pomocou jačmeňa vylúči, chlorella ako taká špongia do seba nasaje a my to stolicou krásne vylúčime. Treba užívať toľko tabletiek chlorelly za deň, aby bola stolica zelená. Je to individuálne – niekto ju má zelenú po 3 x 6 tabletkách a niekto pri 3 x 12. Je dobré chlorellu žuť. Rieši nielen pH v ústach, ale aj bieli zuby! Je to naozajstný smaragd medzi zelenými potravinami!

 

Samozrejme, že detoxikovať sa dá aj bez zelených potravín, o ktorých píšem. Môžete to aj stravou – pridaním šalátov, surovej zeleniny a ovocia. Ak chcete účinne detoxikovať, treba aspoň na tri týždne vyradiť sladkosti, lebo cukor je najviac zodpovedný za naše zdravotné neduhy. Popritom odporúčam zredukovať múčne jedlá s výnimkou pohánkových a pšenových či ryžových. Skúste sa na čas stravovať bezlepkovo, ale nie na báze kukurice. Kukurica je modifikovaná a podporuje plesne v tele. Popíjaním a jedením jačmeňa a chlorelly sa detox výrazne urýchli. Ja preferujem značku GW.

 

Na pomoc tráveniu

Špeciálne miesto v mojom jedálničku má LIQUID CHLOROPHYLL (Calivita). Skvelá vecička! Vrelo odporúčam všetkým, ktorí majú problém s trávením... Ak trpíte grganím, nadúvaním, častým bolením žalúdka, žlčníkovými záchvatmi a máte nízke pH, tak pre vás je tento produkt ako stvorený! Navyše je chutný! Chutí ako spearmintová žuvačka! Po troch polievkových lyžiciach na lačno do trochy vody sa budete cítiť ako znovuzrodení!

 

Nikdy nezabudnem na predminulé Vianoce, keď ma tak bolel žlčník, že som takmer skončila na pohotovosti! Dala som si naraz 2 PL chlorofylu a po hodine ma prestal bolieť! Hlavnou zložkou prípravku je ďatelina lúčna. Fantastická bylina! Keď ju v lete uvidíte, určite si odtrhnite kvietok a požujte ho! Ďatelina lúčna je na žalúdok bylina č. 1! Vylieči aj žalúdočné vredy!

 

Vždy ľuďom odporúčam len produkty, ktoré som sama vyskúšala. A tieto beriem už roky, sú bezpečné. Dokonca aj pre deti. Kto raz skúsi zelené potraviny, tak sa ich už nikdy nechce vzdať, lebo zistí, že mu je po nich lepšie. Utvoriť si so „zelenáčmi“ nový životný štýl je vynikajúci nápad. Denne totižto hrešíme v stravovaní, pití alkoholu a fajčení. A zelené potraviny sú zaručenou kompenzáciou zlého vplyvu potravín a chémie v nich. Opakujem ako papagáj, aby ľudia dávali pozor na to, čo vkladajú do úst... Okrem celkového stresu z práce prijímame neuveriteľné množstvo konzervačných látok v spracovaných potravinách a inej chémie v podobe liekov či nesprávnych doplnkov výživy. Preto majú zelené potraviny taký význam. Sú čisté a prospešné. Ak neskúsite, nebudete vedieť, o čom hovorím.

 

Duševný detox

Na začiatku som vravela aj o duševnom detoxe... To je, samozrejme, na vás, ale pamätajte, že v zdravom tele je zdravý duch! Staré príslovia sú platné! Keď sa rozhodnete posilniť si telo, skúste sa porozprávať so svojím jedinečným vnútrom a nežne sa opýtajte, čo by chcelo. Možno budete odpoveďou prekvapení! Ja som v poslednom čase začala veľa komunikovať s najvyšším, lebo som zistila, že bez Boha mi to nejde! Respektíve ide, ale ťažko... Každé ráno sa mu poďakujem, že som vstala, že mám vedľa seba môjho muža, ktorý sa o mňa aj po 20 rokoch neustále stará, otvára mi dvere a pred spaním ma vždy pobozká, rovnako aj pri každom odchode z domu! Veľmi si to vážim, lebo práve takéto chvíle som sa naučila brať ako dar a nie ako samozrejmosť. Večer pri zaspávaní sa zasa poďakujem za celý deň a pomodlím sa za všetkých mojich milých. Hovorím to preto, lebo mi to veľmi pomáha. Som pokojnejšia. Zároveň som začala cvičiť tai chi v októbri minulého roku. A to je teda niečo! Fantázia! Získavam rovnováhu, uvoľňujem telo a vypínam hlavu! Združenie Taoistického Tai Chi je dobrovoľná organizácia a funguje na celom Slovensku! Centrum je na Teslovej v Bratislave. Kedysi som si z toho uťahovala, že to je len pre starých ľudí... Ach jaj! Ako som sa mýlila! Neviete si predstaviť, koľko dobrých a chápavých ľudí tam stretnete. Treba si však uvedomiť, že ak chcete výsledok, musíte to brať ako zmenu životného štýlu a nie ako povinnosť. Všetci ľudia, ktorí tam chodia už roky, vám povedia, v akom stave prišli prvýkrát a ako sa im zmenilo zdravie po roku.

 

Jar je krásne obdobie! Začnite sa hýbať, dýchať a užívať si! Vnímajte prírodu a seba v nej!

 

Andy
mobil: 0904 700 135
www.andyreal.sk

Patrí do vydania: 
Apríl 2019