Prečo vaše 2 % z daní pre Ligu proti rakovine?

Na Slovensku pribudne každoročne približne 34 000 ľudí s diagnózou rakovina. Dnes už ťažko nájdeme rodinu, v ktorej sa nestretli s onkologickou diagnózou. Rakovina je jednou z najvážnejších život ohrozujúcich chorôb. Jej dôsledky a vplyvy Liga proti rakovine zmierňuje už 29 rokov. Dôležitý spôsob je aj psychosociálna starostlivosť, ktorá je jej hlavnou doménou. Daňovníci majú aj tento rok možnosť darovať 2 % zo svojich daní neziskovým organizáciám, občianskym združeniam či nadáciám. Fyzické a právnické osoby, ktoré podávajú daňové priznanie, tak urobia priamo v daňovom priznaní.

Prečo vaše 2 % pre Ligu proti rakovine?

Aj vďaka nim každý rok tím z Bratislavy, Martina a Košíc zabezpečuje: Bezplatnú telefonickú a mailovú Onkoporadňu Prostredníctvom Onkoporadne (0800 11 88 11, poradna@lpr.sk) je možné sa celoročne obrátiť na skúsených lekárov s otázkami súvisiacimi s onkologickou diagnózou či rehabilitáciou, poradiť sa o sociálno-právnych problémoch a o problémoch súvisiacich so psychikou pacientov. Môžu tiež konzultovať otázky v oblasti výživy, ako i získať informácie o prevencii či genetike.

 

Bezplatnú sieť psychológov

Špecializovaní psychológovia Ligy proti rakovine pomáhajú onkologickým pacientom a ich blízkym v ťažkých chvíľach počas onkologickej liečby a po nej. Poradenstvo a terapia sa realizujú na indivi­duálnych či skupinových stretnutiach.

 

Jednorazový finančný príspevok

Ak sa ľudia s onkologickým ochorením dostanú do hmotnej núdze, môžu sa obrátiť na Ligu so žiadosťou o jednorazovú finančnú výpomoc.

 

Bezplatnú Relaxačnú týždňovku

Na „Relaxačných týždňovkách“ môžu pacienti po prekonaní liečby či v štádiu doliečovania sa načerpať nové sily a získať nových priateľov, ktorých spája rovnaká ťažká situácia. Takisto môžu získať cenné rady a pomoc od našich špecialistov na opätovný návrat do života pred chorobou.

 

Bezplatnú „Rodinnú týždňovku“

Rodiny, v ktorých je jeden z rodičov onkologický pacient, majú možnosť prežiť týždeň plný aktivít s ľuďmi, ktorí im porozumejú, pretože prežívajú rovnaké problémy. Na Rodinnej týždňovke sa s ostatnými rodinami a s pomocou našich odborníkov naučia, ako toto obdobie spoločne čo najlepšie zvládnuť.

 

Bezplatný „Náhradný domov“

Rodičia, ktorí prechádzajú náročným životným obdobím v dôsledku onkologického ochorenia svojho dieťaťa, môžu byť v jeho blízkosti počas hospitalizácie v nemocnici. V Bratislave a v Košiciach je im vďaka Lige k dispozícii „Náhradný domov“, ktorý poskytuje všetky výhody plne vybavenej domácnosti.

 

Centrá pomoci Bratislava, Košice, Martin

V Centrách pomoci môžu pacienti denne navštevovať bezplatné kreatívne a edukatívne kurzy, cvičenia, absolvovať výlety, kultúrne podujatia, rehabilitácie a stretávať sa s ľuďmi, ktorí sa ocitli v podobnej situácii ako oni.

 

Prevenciu a informácie pre pacientov

Ak sa chcete správať zodpovedne k svojmu zdraviu, zaujímajte sa o preventívne a informačné brožúrky, letáky a kampane. V nich sa dozviete, aké preventívne prehliadky máte absolvovať, ako si môžete urobiť v pohodlí domova samovyšetrenia, získate užitočné informácie o prevencii i jednotlivých diagnózach.

 

Toto všetko môže Liga proti rakovine zabezpečovať aj vďaka vašim 2 %.

Formulár na zaslanie 2 % nájdete na www.lpr.sk (info: lpr@lpr.sk)

-PB-

Patrí do vydania