Nebojte sa sporiť, dáme vám percentá navyše

Svet je neuveriteľne rýchly. Každý vyžaduje pohotové riešenia. V priebehu niekoľkých hodín si maximálne výhodne môžeme požičať prakticky na čokoľvek. Úvery na bývanie, resp. hypotéky sú výhodné ako nikdy predtým, mesačné splátky sú zvládnuteľné, ponuka bývania je pestrá...

Napriek tomu je potrebné, ba priam nevyhnutné venovať energiu i čas dôkladnej príprave. Presnejšie, sporeniu si na budúcnosť. Nech to v dnešnej dobe okamžitých riešení znie akokoľvek absurdne, dnes už úver na bývanie bez predchádzajúceho sporenia nik nedostane.

 

Využite úrokový bonus

Ak chcete hľadať toho, kto vám umožní sporiť naozaj výhodne, maximálne bezpečne a ešte vám k tomu pribalí aj niekoľko zaujímavých výhod do budúcnosti, obráťte sa na Prvú stavebnú sporiteľňu. Áno na tú, ktorá na Slovensku pôsobí už takmer 30 rokov a stále prichádza s novými a novými inováciami svojho produktu. Tou najnovšou je tzv. úrokový bonus.

 

Plus percentá pre vás

Uzatvorte si zmluvu o stavebnom sporení a špecialisti na financovanie bývania z PSS zhodnotia vaše vklady na účte viac ako výdatne. Pri dohodnutom šesťročnom sporení vám po splnení stanovených podmienok v prvom roku sporenia k základnej úrokovej sadzbe z vkladov pridajú ďalších 7,5 %, v druhom roku 4 % a v treťom jedno percento. V prvých troch kalendárnych rokoch vášho sporenia vďaka úrokovému bonusu od PSS získate maximálne až 351 eur! V prípade, že patríte k ľuďom, ktorí majú nárok na štátnu prémiu, každý rok môže k vašim vkladom a úrokom pribudnúť ďalších až 70 eur.

 

Vytvorte si návyk

Možno sa pýtate, ako sa máte prinútiť, aby ste sporili. Mnohým po zaplatení všetkých účtov a povinných položiek zostáva už len relatívne málo prostriedkov na to, aby ich dokázali ešte aj odkladať. Urobte to preto naopak a vytvorte si sporiaci návyk! Peniaze na sporenie si odložte hneď potom, ako vám cinkne výplata na účte. Zaplaťte najprv sebe, až potom ostatným. Ak sa vám to podarí niekoľkokrát za sebou, verte, už s tým neprestanete. A vôbec nemusíte začínať s vysokou sumou. V prípade, že sa vám sporenie zapáči, môžete ju postupne zvyšovať.

 

Dobré je vedieť, že...

Nech už si budete sporiť akokoľvek usilovne, nové alebo vynovené bývanie si bez kvalitného úveru zrejme nezabezpečíte. Preto je opäť vhodná pomoc PSS, ktorá každému svojmu klientovi garantuje, že po splnení vopred stanovených podmienok získa nárok na stavebný úver. Jeho úroková sadzba je priaznivá a nezmení sa od prvej splátky až po poslednú. Lenže doba je rýchla a mnohí z nás potrebujú prostriedky na bývanie skôr, najlepšie ihneď. Aj v tom prípade má PSS poruke celú paletu riešení v podobe medziúverov so zabezpečením nehnuteľnosťou i bez tohto typu zábezpeky. Tie prvé sú zvyčajne vyššie, až do 340 000 €, a určené sú hlavne na kúpu alebo výstavbu bývania. Tie druhé, nižšie, sa využívajú predovšetkým na obnovu či rekonštrukciu už existujúceho bývania. Sporiaci klienti ich do výšky 50 000 € nemusia zakladať nehnuteľnosťou v prospech banky, pričom splatnosť môže trvať až 30 rokov. Dlhá doba splatnosti v kombinácii s priaznivou úrokovou sadzbou umožňuje zvládnuteľné mesačné splátky aj pre ľudí s nižšími príjmami.

 

Buďte zvedaví

Viac informácií získate na stránke www.pss.sk alebo na telefónnom čísle 02/58 55 58 55.

Patrí do vydania: 
Marec 2019