Umožňuje blahodarné dojčenie a pomáha pri tvorbe mlieka

Mnohé budúce i dojčiace mamičky trápia citlivé prsia, bolesť bradaviek či popraskané bradavky, ktoré spôsobujú bolestivé dojčenie. Ako týmto problémom predísť, ako priniesť úľavu postihnutým prsníkom? Vhodnou starostlivosťou o prsia!

Prsia sa začínajú pripravovať na svoju najdôležitejšiu úlohu – dojčenie – už od samého začiatku tehotenstva. Mliečne žľazy sa rozvíjajú, zväčšujú, tkanivo sa viac prekrvuje, prsné bradavky začínajú zreteľne vystupovať. Prsníky sa zväčšujú, do konca tehotenstva sa ich hmotnosť zvýši asi o 300 g. Približne u tretiny žien sprevádzajú tieto zmeny bolesti prsníkov. U mnohých mamičiek sa ďalšie problémy pridružujú počas dojčenia. Trápia ich často drobné trhlinky na bradavkách, čo spôsobuje bolesť bradaviek až nemožnosť dojčenia, resp. dojčenie s veľkými bolesťami. Je to síce nepríjemné, ale v žiadnom prípade to nie je choroba… Problémom, ktoré sa vyskytujú v tehotenstve či pri dojčení, možno predísť primeranou starostlivosťou o prsia.

 

Účinná pomoc prírody

Čo sa týka prípravy na dojčenie i dojčenia samého, ide o zásadnú zmenu vo fyziognómii ženy. Je potrebné dokonale sa naň pripraviť. Každá mamička by mala myslieť na voľnejšiu bavlnenú podprsenku, neobopínajúcu silno prsia, ktorá umožňuje a podporuje tvorbu mlieka v celom objeme. Pri bolestivých prsiach či pri poškodení prsných bradaviek dojčaťom – hladošom utišujúco pôsobia aj jemné masáže vyhovujúcimi hojivými prírodnými prípravkami, napríklad hojivým balzamom PRSIA-HOJ, ktorý, čo je veľmi dôležité, zároveň pozitívne ovplyvňuje tvorbu materského mlieka.

 

Tradičný prírodný balzam na jemnú masáž pŕs a citlivé popraskané prsné bradavky poskytuje účinnú a bezpečnú každodennú starostlivosť o prsia po dojčení. Mandľový a kokosový olej, vitamín E a pantenol pokožku udržiavajú pružnú, jemnú, zdravú a súčasne pomáhajú práve v oblasti prsných bradaviek predchádzať ich praskaniu a poškodeniu. Esenciálne oleje z fenikla a klinčekov priaznivo vplývajú na tvorbu materského mlieka a spolu s výťažkami nechtíka a Aloe vera zároveň bránia tvorbe trhliniek na koži a pomáhajú ju rýchlo zregenerovať. Balzam na pokožku sa rýchlo vstrebáva, preto pred ďalším dojčením nie je potrebné prsia umývať. V spolupráci s IB Cosmetic, Bratislava, vyrába a distribuuje INTERPHARM Slovakia. Prípravok je dostupný výhradne v lekárňach.

Patrí do vydania: 
Február 2017