Na „céčko“ treba ísť postupne

Čo má spoločné známy vitamín C a otužovanie? Že dostatok tejto organickej zlúčeniny v spojení so spomínanou aktivitou vedie ku posilnenej imunite. A ešte? Pre oba je aktuálne slovo POSTUPNE – otužovať treba začať krôčik po krôčiku a vitamín C by sa mal v tele uvoľňovať pozvoľna.

Užívanie vitamínu C vo výživovom doplnku sa odporúča predovšetkým vtedy, ak chceme čeliť prechladnutiu. Spája sa najmä s prevenciou a liečbou príznakov bežnej nádchy či chrípky. Ľudské bytosti sú jedným len z troch druhov cicavcov, ktoré si nedokážu vyprodukovať svoju vlastnú zásobu vitamínu C. Preto musíme vitamín C prijímať v potrave – najmä v čerstvom ovocí a zelenine. Vitamín C sa však v potravinách ľahko ničí. Je nesmierne citlivý na skladovanie, var i svetlo. Jeho rozklad urýchľujú aj enzýmy a stopy kovov z kuchynského náradia a nádob, takže ku stratám dochádza už pri príprave potravy. Čím je zviera alebo človek aktívnejší, tým viac tejto látky potrebuje. Potrebná dávka sa zvyšuje pod vplyvom stresu, nebezpečenstva infekcie a pri strave bohatej na bielkoviny. Spotrebu „céčka“ majú vyššiu aj fajčiari i ľudia pracujúci v prostredí znečistenom škodlivinami. Každá cigareta vás ukráti až o 30 mg céčka a medzi jeho najväčších požieračov patria aj citové výbuchy . Vitamín C totiž podporuje adrenalínovú funkciu, ktorá je dôležitá, aby telo mohlo zvládnuť akýkoľvek stres. Tento cenný antioxidant pomáha bojovať proti voľným radikálom, zohráva životne dôležitú úlohu pri tvorbe kolagénu, pružného, vláknitého proteínu, ktorý sa nachádza predovšetkým vo vláknach spojivových tkanív. Pomáha pri hojení rán a spevňuje aj cievne steny. Odborníci v rámci výživových doplnkov obsahujúcich kyselinu askorbovú, čiže „céčko“, odporúčajú najmä také, v ktorých možno nájsť aj flavonoidy. Tieto prírodné antioxidanty nachádzajúce sa najmä v ovocí a zelenine spôsobujú, že vitamín C ľahšie preniká cez bunkové membrány. V kombinácii s vitamínom C spevňujú steny kapilár a zlepšujú pružnosť vlásočníc. Aj preto je dobré, ak je do vitamínového preparátu s „céčkom“ primiešaný aj výťažok z plodu bohatého na tento vitamín, napr. zo šípok.

 

Spoločnosť WALMARK prináša unikátnu formu vitamínu C – Megacéčko ® AKTIV - upravenú špeciálnym technologickým postupom – vďaka ktorému sa počas niekoľkých hodín pozvoľňa uvoľňuje do organizmu. Jeho koncentrácia v tele tak dlhšiu dobu ostáva na dostatočnej úrovni pre všetky pochody, ktoré na svoj priebeh potrebujú dostatočnú hladinu „céčka“. Megacéčko ® AKTIV okrem vitamínu C obsahuje aj extrakt zo šípok, známeho organického zdroja tejto malej molekuly s veľkým účinkom, ktorý podporuje účinok „céčka“.

 

Megacéčko® AKTIV v jedinej tablete obsahuje:

Vitamín C 600 mg (750 % odporúčanej dennej dávky)

Šípky (Rosa canina) 30 mg

 

Známe i menej známe účinky vitamínu C:

* zvyšuje obranyschopnosť organizmu,

* chráni pred srdcovo-cievnymi a nádorovými ochoreniami,

* podporuje hojenie rán, podporuje tvorbu kolagénu, spevňuje cievne steny,

* odstraňuje krvácanie ďasien, usmrcuje baktérie zubného kazu,

* zlepšuje schopnosť koncentrácie, umožňuje lepšie zvládať stres,

* znižuje hladinu cholesterolu.

 

Patrí do vydania