Endometrióziou môže trpieť až každá desiata žena

Neutíchajúcu bolesť podbrušia si často ženy spájajú s mesačným cyklom a tak siahajú len po liekoch proti bolesti. Ale nie vždy musí ísť o len symptómy spojené s menštruačným cyklom. Väčšina žien, žiaľ, skrýva svoje utrpenie a lekársku pomoc vyhľadá až vtedy, keď bolesť začne byť neznesiteľná a obmedzuje v ich spoločenskom, pracovnom, ale aj sexuálnom živote.

Môže ísť totižto o závažné chronické ochorenie endometriózu. Toto ochorenie je charakteristické tým, že výstelka maternice – endometrium sa začne ukladať na iných orgánoch (črevá, pobrušnica, panva) a to vo väčšine prípadov spôsobuje bolesti. Existuje však moderná liečba na báze hormónov, ktorá vie progresiu endometirózy spomaliť až úplne zastaviť. Je preto nevyhnutná konzultácia s gynekológom a podstúpenie všetkých vyšetrení.

Ochrana po opaľovaní Viscoderm®Cream

Opäť je tu čas slnka, dovoleniek a dlhých hodín strávených pri vode. Slnečné lúče poskytujú organizmu vitamín D, ktorý má pozitívne účinky na zdravie organizmu. Opaľovať sa však treba s mierou a po opaľovaní si pokožku ošetriť špeciálnymi prípravkami. Vyskúšajte napríklad Viscoderm® Cream od švajčiarskej farmaceutickej spoločnosti IBSA. Odporúča sa ho použiť ako ochranu pleti po expozícii UV žiarenia, napríklad po opaľovaní. Obsahuje unikátnu kombináciu účinných látok, ktoré výrazne spomaľujú proces starnutia buniek. V kréme nájdete hydrolyzovaný kolagén, pycnogenol, koenzým Q10, vitamín E a kyselinu listovú, teda všetky látky, ktoré pôsobia na pokožku omladzujúco a neutralizujú poškodenia voľnými radikálmi. Kúpite v lekárni alebo na www.viscoderm.sk

 

Patrí do vydania