Jód odhaľuje tajomstvo dlhovekosti

Jód je pre život na Zemi nenahraditeľný a je základným pilierom zdravia živého organizmu a „tajomstvom“ dlhého života. Jód je totiž jedným z najdôležitejších prvkov, možno povedať základným stopovým prvkom, od ktorého závisí celkový zdravotný stav človeka, jeho vývin, rast, vitalita a vysoký vek dožitý v dobrej kondícii a zdraví.

Jód je vrcholom pyramídy biochemických procesov a metabolizmu v ľudskom organizme. Je jedinečný a ničím nenahraditeľný. Jednoducho povedané, kde je život, tam musí byť jód, a tam, kde je jód, je aj život. Biochemické procesy a látková výmena sú procesy a činnosti jednotlivých orgánov ľudského tela, ktoré z prijímanej potravy a vody vyberajú pre život človeka dôležité prvky, minerály, vitamíny, cukry, tuky, bielkoviny, ktoré spracovávajú, menia na energiu a vyrábajú z nich hormóny. Nepotrebný zvyšok potravy vylúčia z tela von ako nepotrebný odpad. Zmyslom týchto procesov je zabezpečenie energie a fungovania živého organizmu.

Ako to všetko funguje a súvisí s jódom

Jód zabezpečuje správnu činnosť štítnej žľazy, „zásobárne“ jódu v ľudskom tele. Štítna žľaza odoberá jód z krvi, a „vyrába“ z neho hormóny, ktoré riadia všetky biochemické procesy v ľudskom organizme. Dalo by sa povedať, že štítna žľaza riadi biochemické procesy v živom organizme. Základnou funkciou štítnej žľazy je produkovať hormóny, ktoré riadia, regulujú metabolizmus, rast a vývoj tela, ako aj začiatok pohlavnej dospelosti.

Zdroje jódu a jeho všeobecný nedostatok

Pôdy a rastliny stredozemných teritórií planéty Zem neobsahujú jód v dostatočnom množstve. Jódu totiž na súši neustále ubúda, pritom jeho potreba neustále rastie. Najprirodzenejším zdrojom jódu sú morské ryby, riasy a morská voda. Je to dôsledok topenia ľadovcov spred 40 miliónov rokov, keď väčšina jódu bola splavená do mora. Otázkou je, kde životne dôležitý jód získavať a zabezpečiť, aby bol dostupný v dostatočnom množstve a prijateľnej forme pre ľudský organizmus a jeho dobrý zdravotný stav. Veľmi vhodnou alternatívou je výživový doplnok, ktorý sa predáva na celom svete aj na Sloven - sku prostredníctvom lekární pod obchodným názvom JODIS KONCENTRÁT.

JODIS KONCENTRÁT

Ide o výživový doplnok, ktorého použitím je možné zabezpečiť dostatok jódu v ľudskom organizme. Vo svete sa používa ako prísada do minerálnych vôd, nealkoholických nápojov, potravinárskych výrobkov, v živočíšnej výrobe ako doplnok stravy pre zvieratá, v rastlinnej výrobe, v zdravotníctve na prípravu fyzioterapeutických roztokov, v balneoterapii a pri výrobe liečiv. JODIS KONCENTRÁT sa využíva pitím, a to priamo alebo pridaním do vody či iného nápoja, do jedál, ale takisto potieraním pokožky tváre, kĺbov končatín, chrbtice, pridaním do kozmetických prípravkov a masiek, vaňovým kúpeľom – 0,5 litra JODIS KONCENTRÁTU na 1 vaňu. Denná dávka jódu podľa právneho predpisu v SR je 40 μg –180 μg (od dojčiat vyššie). 1 mililiter JODIS KONCENTRÁTU obsahuje 20 μg (20 mikrogramov) jódu. Priemerná odporúčaná dávka JODIS KONCENTRÁTU na pitie je jedna väčšia čajová lyžička denne, čo je približne 4 ml, a teda cca 80 μg jódu, t. j. množstvo, ktoré nám chýba.

 

Viac informácií získate priamo u distribútora

JODIS KONCENTRÁTU, spoločnosti PKR SLOVAKIA, a. s.,

Banská Bystrica, telefón 048 416 26 90,

e-mailová adresa pkr@pkr.sk

alebo na webovej stránke www.jodis.sk

 

Patrí do vydania