Deň detí medzi srdiečkami už po šiestykrát

Pri príležitosti Medzinárodného dňa detí (MDD), ktorý všetky deti sveta oslavujú vždy 1. júna, sa dnes v priestoroch Detského kardiocentra (DKC), pracovisku Národného ústavu srdcových a cievnych chorôb, (NÚSCH) a. s. na Kramároch v Bratislave stretlo po roku opäť veľa ľudí s veľkým srdiečkom, aby vyčarili na tvárach detičiek úsmev a spríjemnili im tak pobyt v nemocnici.

Tak ako po minulé roky, NÚSCH, a. s. v spolupráci so spoločnosťou Sanofi a Zentiva pripravili pre malých pacientov popoludnie plné prekvapení a zábavy. Komunikačná manažérka spoločnosti Sanofi a Zentiva Ing. Beáta Kujanová odovzdala primárovi Jednotky intenzívnej starostlivosti (JIS) Kardiologického oddelenia DKC MUDr. Pavlovi Kunovskému, PhD., MBA symbolický šek vo výške 5000 eur na zakúpenie lineárnych injekčných dávkovačov. „Lineárne injekčné dávkovače slúžia na presné podávanie liekov a presne stanovených objemov tekutín malým pacientom. Sú teda nevyhnutnou súčasťou liečby a musia spĺňať všetky stanovené kritériá,“ uviedol Pavol Kunovský. „Teší nás, že, môžeme aj takýmto spôsobom pravidelne podporovať činnosť Detského kardiocentra a prispievať tak k skvalitneniu zdravotnej starostlivosti. Osobitne by som chcela vyzdvihnúť a poďakovať lekárom, zdravotným sestrám a celému personálu DKC za ich obetavú a záslužnú prácu. Rada by som v mene našej spoločnosti poďakovala organizátorom za možnosť spolupodieľať sa na tomto podujatí a zaželala malým pacientom skoré uzdravenie a úsmev na tváričkách,“ uviedla Beáta Kujanová. Malých pacientov prišiel pozdraviť aj generálny riaditeľ NÚSCH, a. s. Ing. Mongi Msolly, MBA. „Zo srdca chcem poďakovať za niekoľkoročnú podporu od spoločnosti Sanofi a Zentiva pre naše Detské kardiocentrum. Nesmierne si vážim, že aj v tomto období sa nájde veľa dobrých ľudí, ktorí pomáhajú a majú z tejto pomoci úprimnú radosť. Teším sa aj spolu s mojimi kolegami, že našim detským pacientom aspoň takýmto spôsobom na chvíľu rozžiarime ich smutné očká,“ uviedol Mongi Msolly. „Prajem detičkám skoré uzdravenie a ďakujem celému kolektívu Detského kardiocentra,“ dodáva Mongi Msolly. Medzi detičky a ich rodičov aj tento rok zavítali veľmi milí a vzácni hostia – Zita Furková, Peter Šimun, Ady Hajdu a ďalší herci Divadla Astorka Korzo 90, Martin Babjak, hokejoví reprezentanti a detské divadielko. Záštitu nad podujatím, tak ako po minulé roky, prevzal herec Janko Kroner. „Len vďaka štedrému sponzorovi a dobrým ľuďom, sme aj tento rok mohli zorganizovať MDD pre naše detičky z Detského kardiocentra. Takéto stretnutie vždy detičky poteší. Pre nich je to rozptýlenie, počas ktorého aspoň na chvíľu zabudnú na liečbu a pobyt v nemocnici,“ uviedla spoluorganizátorka podujatia a hovorkyňa NÚSCH, a. s. Bc. Dobroslava Krajačičová.

Ďakujeme preto všetkým, ktorí túto dobrú vec podporujú a vyjadrujú tak lásku a porozumenie našim malým pacientom a celému zdravotníckemu personálu!

 

Patrí do vydania