Liečivé účinky mora

Predstavujeme vám termálny ostrov Ischia vhodný najmä pre ľudí, ktorí majú problémy s pohybovým aparátom, chrbticou, prípadne sú po operácii a chcú si dať telo do poriadku len za niekoľko dní. Tento ostrov sopečného pôvodu má viac než 40 termálnych prameňov s rôznymi liečebnými účinkami.

Ischia s termálnymi prameňmi

Nie nadarmo má názov Ischia súvislosť so slovom ischias, ktorým sa označujú bolesti sedacieho nervu. Termálne pramene na ostrove blahodarne pôsobia na celý organizmus. Nezabudnuteľným zážitkom je vynikajúca horúca voda vyvierajúca priamo z mora, prípadne Poseidonove záhrady – termálny park, kde môžete stráviť v rôznych typoch termálnej vody celý deň, navyše v kombinácii s rozličnými masážami. Okrem iného sa ostrov nachádza v strategickej oblasti neďaleko od Neapola a každý hotel má aj svoj termálny bazén. Môže to byť východiskový bod mnohých prekrásnych výletov, napr. na ostrov Capri, do Pompejí, k Vezuvu, do Sorrenta, ktoré obdivujú najmä americkí turisti. Tento rok navyše predstavujeme Taliansko aj ako jednu z najbezpečnejších destinácií. Okrem mora je v Taliansku množstvo kultúrnych a historických pamiatok, prírodných krás, gastronomických zážitkov a je aj krajinou módneho dizajnu. Cestovaním po Taliansku objavíte tisícky zaujímavostí. Sever, ktorý je len asi 600 km vzdialený od Bratislavy, obľubujú rodiny s deťmi – chcú byť čo najskôr na slniečku a čľapkať sa v mori. Stredné Taliansko vám ponúka palmové pobrežie, ktoré má už aj exotický nádych, vlastne preto ho mnohí milujú.

Malebný taliansky juh

Taliansky juh – Gargano a Kalábria – ponúka prekrásne krištáľovo čisté more. Ligúria je miestom európskej elity a Toskánsko obľubujú milovníci nádhernej prírody, etruskej kultúry, degustátori dobrého a kvalitného vínka, olivového oleja a syrov. Pri mori nie je pokope až také množstvo ľudí ako na severe Talianska. Každý si objaví v Taliansku to, čo ho zaujíma... Cestujte – treba spoznať túto krajinu a žoviálnych Talianov.

 

Anna Raffaelli

Cestovná kancelária – Bella Italia

www.bellaitalia.sk

 

Patrí do vydania